Wedding Baker: Cupcakes Everywhere

Wat voelde ik me vereerd toen mijn broer en Elifa vroegen of ik voor de bruiloft de taart en cupcakes wilde maken. Als we jarig zijn dan bak ik zelf verschillende taarten, omdat ik dat veel leuker vind dan taarten in een winkel te kopen. En met Fleur maak ik graag cupcakes, ze vindt bakken net zo leuk als haar moedertje. Maar bakken voor een bruiloft is toch hele andere koek. Dan moet alles natuurlijk perfect zijn en dat begint bij het kiezen van de cupcakes die Robert en Elifa mochten proeven tijdens de proeverij, want dat hoort er uiteraard bij. De bruid en bruidegom namen de uiteindelijk beslissing, maar eerst eens terug naar het begin.

IMG_7445-2

Ik besloot met de zoektocht naar de perfecte cupcakes voor de bruiloft te wachten totdat ik mijn scriptie had ingeleverd. Dan had ik mooi alle tijd en vrijheid in mijn hoofd om met de cupcakes bezig te zijn. Ik had al snel twee soorten cupcakjes in mijn hoofd die ik wilde maken, maar voor de proeverij wilde ik meer verschillende smaken maken. En zo begon ik door mijn bakboeken te bladderen. Ik heb in totaal vier boeken, dus een keuze maken viel niet mee. Ik overdrijf niet als ik zeg zo’n 50 cupcake recepten gelezen te hebben. Dus ik besloot post-its te plakken bij de cupcakes die me leuk of gewoon heel erg lekker leken.

Uiteindelijk hield ik zo’n 10 cupcakes over. Ik wilde graag een cupcake met fruit, eentje met een tic, een met chocolade en gewoon een hele gekke, maar wel een die zou passen bij het bruidspaar. Ik besloot 6 verschillende cupcakes te maken voor de proeverij. Misschien wat veel, maar ik wilde graag dat ze iets te kiezen. Ik koos voor een proseccocupcake met aardbeifrosting, de klassieke vanillecupcake met botercrème, een citroencupcake met mojito topping, een chocolade-kokscupcake, een chocolate chip mangocupcake en ten slotte een colacupcake (de gekke).

Het bakken kon gaan beginnen, want een perfecte cupcake moet natuurlijk heel vaak geoefend worden. Rome is immers ook niet in een dag gebouwd. Ik kan je wel vertellen dat ik nu even klaar met cupcakes bakken. Ik heb er zoveel gebakken, geproefd en versierd. Daar doe ik normaal gesproken een paar jaar over ;).

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s