8 Tips voor een zondagmiddag

Zondag is volgens mij de meest relaxte dag van de week. Je hebt weekend, wellicht je boodschappen al gehaald op zaterdag, een fijne dag om dus iets leuks te gaan doen met je kleintje. Of het nou lekker weer is of een regenachtige dag, vandaag deel ik 8 tips voor een leuke zondagmiddag.

  1. Hou een spelletjesmiddag. Fleur is gek van kwartet, maar vindt puzzelen ook super leuk om te doen. Ook als je kindje bijna naar school gaat is het spel Op weg naar Groep 1 een aanrader. Dat bestaat uit allemaal kleine spelletjes om je kindje voor te bereiden op groep 1. Er zijn spelletjes met kleurtjes, het alfabet, cijfers en een echt bordspel met beestjes. Aan Fleur merk ik altijd dat ze moe is na het spelen van deze spelletjes, je merk je echt dat die kleine hersentjes aan het werk worden gezet.
  2. Knutselen, verven of tekenen. De lente komt er weer aan, hoe leuk is het om dan samen wat fleurigs te maken. Bijvoorbeeld een mooie kleurplaat van je kindjes favoriete figuren tekenen, een vlinder van een toiletrol maken of een mooie bloem knutselen van gekleurd papier. Mocht je zelf geen ideetjes hebben kijk dan eens op Pinterest, dat staat vol met leuke dingen om zelf te maken.
  3. Filmmiddag, zet je favoriete Disney film op en laat je kindje kennis maken met Simba, Aladin of Sneeuwwitje. Fleur vindt de films super leuk en stiekem vind ik het zelf ook niet erg om die films weer eens te kijken. Favorieten van Fleur zijn Toy Story, 101 Dalmatiërs en Shrek.
  4. Naar de kinderboerderij, samen kijken naar de beestjes en wie weet naar de kleintjes nu de lente eraan komt. Verzamel oud brood en neem dat mee als dat is toegestaan op de kinderboerderij, anders zijn er altijd wel eenden in de buurt te vinden die het lusten. Zoek ook eens op het internet naar kinderboerderijen in de buurt, je zal zien dat het er veel meer zijn dan je in eerste instantie denkt.
  5. De speeltuin, een schepje, emmertje, vormpje, wat te drinken, een snoepje en je bent verzekerd van een gezellige middag. Spelen in de zandbak, schommelen of glijden, alles zal je kindje leuk vinden. Tip is om oude schoentjes bij je kindje aan te trekken, anders zijn die nieuwe laarzen of sneakers zo vies kan ik je uit ervaring vertellen ;).
  6. Buitenspelen, geen zin of tijd om naar de kinderboerderij op speeltuin te gaan, ga dan samen buitenspelen. Stoepkrijten, voetballen een stukje lopen met de poppenwagen, vaak is meer niet nodig om je kindje blij te maken. Maar ook tikkertje of verstoppertje zijn spelletjes die altijd leuk blijven. Woon je net als ons in een kinderrijke buurt, dan is de kans groot dat de buurkindjes mee komen doen.
  7. Kleien, ook een grote favoriet van Fleur. Toen ze klein was keek ze op YouTube filmpjes, waarbij volwassenen allemaal figuurtjes maken van klei. Niet lang daarna he ik zelf klei (Play Doh) gekocht, wat een groot succes is. Ze hebben van alles om de leukste dingen van klei te maken, denk aan ijsjes, cupcakes, dierenvormpjes. Fleur heeft zelfs een kleine deegroller om het klei uit te rollen, zodat ze de mooiste vormpjes kan maken. Klei kun je overal vinden, Blokker, speelgoedwinkels en de Action natuurlijk.
  8. Cupcakes bakken, dit is waarschijnlijk Fleurs favoriete van allemaal. Ze vindt het super leuk om samen het beslag te maken en mee te helpen. Het versieren is uiteraard het grootste feest. Meer een beetje glazuur op de cupcakes en het versieren kan beginnen.je hoeft echt niet perse allemaal speciale versiersel te kopen, (gekleurde) hagelslag, muisjes of kleine snoepjeswerken net zo goed. Als ze klaar zijn, moet je er natuurlijk eentje of twee proeven. Ook leuk om er eentje voor opa en oma mee te nemen, je kindje zal zo trots zijn op z’n eigen gemaakte cupcake.

Heb je zelf nog leuke tips? Laat deze dan zeker achter bij de comments. Ik ben benieuwd wat jullie vanmiddag gaan doen.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s