Lijstje: 5 Dagelijkse mama dingen

Fleur en ik zijn heel vaak samen. Ik studeer nog en werk een paar dagen per week en in het weekend. Fleur gaat daarom niet naar de opvang of naar een oppas toe. Elke dag maken we wel iets nieuws mee samen, maar er zijn dingen die dagelijks terugkeren. Dit zijn 5 dingen die ik vrijwel elke dag mee maak.

IMG_5739

  • Zodra je kindje kan lopen, wordt je continu gevolgd. Zeker als het net zo’n bijdehandje is als Fleur. Je privacy is vanaf dat moment voorbij. Zit je net op de wc dan vliegt de deur open: ‘mama wat ben je aan het doen?’ of ‘mama ik moet ook plassen’. Hartstikke gezellig je zit nooit meer in je eentje op het toilet. Het maakt mij niet zoveel uit, maar papa vindt het wat minder grappig.
  • Het is zo leuk om mama te zijn, elke dag krijg ik complimentjes van mijn kleine meisje. Het begint zodra we aangekleed zijn, dan zegt ze vaak iets over mijn kleding of sieraden. ‘Mama wat een mooie broek heb je aan’ of ‘mama wat een mooie lipstick heb je op’. Super lief. Al volgt regelmatig daarna de vraag of ze een snoepje mag…
  • Naar bed gaan, is de laatste tijd geen probleem meer. Vaak heeft Fleur er geen zin in, maar zonder te zeuren of en sip huilgezicht op te zetten, gaat ze mee naar boven. Maar mevrouw is een kei in tijd rekken. Ineens wil ze alles opruimen, moet haar fles nog leeggedronken worden of moet ze papa 1000 kusjes geven en eindeloos knuffelen. Ook iets dat regelmatig terugkeert is dat mevrouwtje hard de trap op rent en halverwege zegt: ‘oja ik moet nog plassen’. Het is elke avond weer een verassing wat ze gaat doen voordat ze in haar bedje ligt.
  • Naast mama ben ik eigenlijk ook een actrice. Wist je dat ik regelmatig prinses Anna van Frozen ben? Ik ken alle liedjes en weet precies wat ik wanneer moet zeggen. Ook Sharon en Lieke spelen verveeld Fleur nog niet. De ene keer ben ik de baby en zij de moeder of andersom. Ook ben ik een goede kassajuffrouw, dokter of kok. Heel leuk al die rollen, geen dag is hetzelfde.
  • Fleur is een echte kwebbeltante en zo af en toe zou ik willen dat ik haar even op pauze kon zetten. Of haar in elke geval op mute zou kunnen zetten, dat ik haar mondje zie bewegen, maar niks hoor. Fleur verteld je alles en hoe leuk dat ook is, als je een blogje wilt schrijven en iemand komt elke minuut vragen of je al klaar bent en met de poppen wil spelen, kan dat best lastig zijn. Kan ze in het begin bij ‘vreemde‘ wat stil zijn, na een halfuurtje verteld ze alle wat ze heeft meegemaakt. Ja eenmaal aan het kletsen en ze houdt niet meer op ;).

Liefs,

Frederique

Advertentie

Een gedachte over “Lijstje: 5 Dagelijkse mama dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s