Kids Thing: Frozen

‘Voor het eerst na al die jaren, voor het eerst na al die jaren, ben ik niet alleeeeeeeen’, klinkt het door de woonkamer. En even later wordt er hard ‘laat het los, laat het gaan’ meegezongen. Mochten deze twee zinnetjes niet direct Anna en Elsa bij je oproepen, dan heb je vast nog nooit de Disney film Frozen gezien. Fleur is sinds de eerste keer dat ze de film zag verkocht. De film over twee zusjes, waarvan een magische toverkrachten heeft, staat elke week wel bij ons op. En als je je dochter mee hoort praten met de film, dan weet je het is een Frozen lover.

Heeft Fleur twee kleine vlechtjes in haar haren, dan is ze Anna. Heeft ze een grote vlecht, dan is ze grote zus Elsa. Met een toverstafje en haar knalroze speelgoed hakjes loopt ze dan rond in het huis en bevriest ze ons met haar staf. Af en toe ligt prinses Elsa ineens op de grond, want op hakken lopen is zo makkelijk nog niet. Fleur heeft werkelijk alles van Frozen, kleurboekjes, een tas, poppetjes, stickers, ketting en een kussen. Ze heeft zelfs een duidelijke voorkeur voor bord en fles, want gaan we aan tafel zonder Frozen bord dan is er wat mis.

Fleur heeft nu trouwens wat nieuws verzonnen om Frozen mee te spelen. Met haar Pinypon poppetjes heeft ze een Anna, Elsa en Kristoff gemaakt. Op de foto bovenaan is het meisje met het oranje haar Anna en het meisje met het paarse haar Elsa. Ja Elsa ziet er misschien wat anders uit dan je gewend bent, die strandstoel die ze om haar hoofd heeft, is een cape. Olaf, de sneeuwpop in Frozen, is bij Fleur een spook. Best creatief voor een peuter, ze zijn immers allebei wit. Fleur is altijd Elsa, ik de rest van de poppetjes. Op mijn telefoon zetten we de Frozen liedjes op Youtube aan en dan spelen we het verhaal. Wel zo’n vier tot zes keer en het liefst nog vaker ;). Dat het verhaal iedere keer precies hetzelfde is, maakt voor Fleur niet uit. Het verveeld in Fleurs ogen nooit, in tegenstelling tot mij. Ik weet al precies welke zinnetjes ik wanneer moet zeggen. Maar zo lang het Fleurs favoriete spel is, doe ik mee.

Is je kindje ook zo’n Frozen fan of iets die weer ergens anders helemaal gek van? En vindt je kindje het ook leuk om te doen alsof ze een prinsje of prinsesje zijn?

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s