Receptje: Halloween Spookjes

Aanstaande zaterdag is het weer zo ver: Halloween. Bij ons in de straat wordt Halloween elk jaar uitbundig gevierd. Huizen en voortuinen worden ‘eng’ versierd. Overal op straat lopen griezels, schattige prinsesjes of stoere piraten. Kinderen komen langs de deuren voor snoepjes. En wat is dan leuker om zelf of samen met je kindje een Halloweentraktatie te maken?

Deze Halloween spookjes zijn gemakkelijk en snel te maken. Ze zullen zeker bij de kinderen (en bij de ouders) in de smaak vallen.

IMG_5388 IMG_5397

Benodigdheden voor zo’n 15 spookjes:
– Een pak lange vingers (15 stuks)
– 100 gram witte chocolade
– 50 gram pure of melk chocolade
– Een sateprikker

  1. Smelt de witte chocolade in een pannetje.
  2. Wanneer de chocolade gesmolten is, dip je de lange vingers in de chocola. Ik heb er voor gekozen om alleen aan de bovenkant van de lange vinger chocola te doen. Dat scheelt weer vieze vingertjes bij het opeten.
  3. Leg de lange vingers op een bordje en zet deze voor 20 minuutjes in de koelkast. Zodat de witte chocola hard kan worden.
  4. Vervolgens smelt je de pure of melk chocolade op dezelfde manier.
  5. Haal de lange vingers uit de koelkast. Met de sateprikker maak je twee oogjes. Mocht je het samen met een klein kindje maken, laat ze dan lekker d’r eigen gang gaan. Fleur maakte echte kunstwerkjes van de spookjes 😉
  6. Leg je spookjes nogmaals voor 20 minuutjes in de koelkast. En dan zijn ze klaar om uitgedeeld of opgegeten te worden!

Happy Halloween!!

IMG_5364

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s