Kids Thing: Flip de beer

Bij Fleur op school mag elk weekend iemand Flip mee naar huis nemen. De beer heeft een grote koffer met kleertjes bij zich en een boekje. In het boekje staan verhalen over Flip en wat ie meemaakt bij de kinderen. Ook staan er foto’s van de beer en zijn avonturen in. Elke week kreeg ik weer de vraag wanneer Fleur eens aan de beurt zou zijn. Steeds zei ik dat het nu echt niet lang meer kon duren. Als een van de laatste uit haar klas mocht ze dan eindelijk Flip de logeerbeer voor het weekend mee naar huis nemen. En wat vond ze het fantastisch.

img_6986

Dolblij kwam ze met de grote koffer naar buiten gerend. ‘Kijk mama ik mag Flip meenemen!’, zei ze enthousiast. Al snel moest ik het koffertje overnemen, want hij was toch best zwaar. Flip is een doodnormale knuffelbeer. Eentje die zichtbaar al even meeging. Eenmaal thuis werd de beer gelijk tevoorschijn gehaald. Ook moest ie direct andere kleren aan.

Eenmaal omgekleed werd snel een hut van kussen op de bank gebouwd. Brownie vond Flip namelijk ook reuze interessant. Als een ware moeder ontfermde ze zich over het kleine beertje. Overal ging ie mee naar toe en werd er goed voor hem gezorgd. Hij sliep naast haar in het poppenbedje onder een dekentje en moet een eigen knuffeltje erbij.

Wakker worden was zelf een feestje, want Flip was nog steeds bij ons. Ik werd al vroeg geroepen of ik een foto van hen wilde maken. Samen met het beertje werd er geknutseld, gespeeld en filmpjes gekeken. Onder toeziend oog mocht ik in het boekje schrijven. Ik moest eerst vertellen wat ik wilde schrijven, voor dat ik toestemming kreeg. Samen zochten we de foto’s uit.

img_6981

Wat was ze trots dat Flip bij ons mocht blijven. En ze heeft er ieder moment van genoten. Het zal wel even duren voordat ie weer bij ons mag blijven. Hij gaat eerst de andere kindjes weer af. Dag lieve Flip ik kan niet wachten totdat je m’n meisje weer dolgelukkig maakt. Wat een knuffel al niet teweeg kan brengen.

Zijn jullie bekend met Flip de logeerbeer? Of heb je het beertje zelf vroeger weleens mee naar huis gekregen? 

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s