Fleur Update

Het is alweer een tijd geleden dat ik veel schreef. Hoogste tijd voor een kleine update dus. Fleur zit inmiddels al 5(!) maanden op school. Wat vliegt de tijd voorbij, ik kan me nog zo goed haar eerste dag herinneren. Wat vonden we dat allebei spannend. Ondertussen zijn we er allebei goed aan gewend en heeft Fleur het onwijs naar haar zin. Vandaag vertel ik je hoe het met haar gaat.

img_6547

Fleur vindt school ontzettend leuk. Elke dag gaat ze met plezier naar haar vriendjes en vriendinnetjes toe. Was het in het begin nog erg wennen en soms nog best even lastig. Ze heeft haar draai gevonden. Ze speelt vaak met haar beste vriendinnetje uit de klas. Ze zijn ook zo blij als ze naast elkaar zitten. Elke dag staan de stoelen anders, omdat er steeds 2 nieuwe hulpjes van de juf zijn. De stoeltjes zijn te herkennen aan een plaatje, Fleur heeft voor ze naar school ging een beertje uitgekozen. Dit beertje zit op haar stoel en op haar kapstok. Weet ze dus precies waar ze moet zijn.

Je kan goed aan Fleur merken dat spelen en leren veel energie kost. Als ze uit school komt, moet ze vaak even bijkomen. Drinken we samen wat en vertelt ze me over haar dag. We hebben een vast ritme dat ze om 19.30 uur naar bedje gaat en dat ze om 7.30 uur wakker wordt. Net als haar moedertje is ze niet echt een ochtendmens. Ze kan lekker treuzelen om over het ontbijt nog maar te zwijgen. Een broodje en een bekertje drinken kan eeuwig duren. Ze moet om 8 uur beneden zijn, anders is dat broodje even voor half negen echt niet op. En dat ritme gaat helaas in het weekend gewoon door…

Ook zit Fleur sinds eind vorig jaar op zwemles. Bij de zwemschool waar Kevin en ik nog les hebben gehad. We vinden het heel belangrijk dat ze leert om te zwemmen. Stel dat, laten we hopen van niet, dat ze onverwacht van de zomer in het zwembad valt dan heeft ze een idee wat ze moet doen. Natuurlijk moeten we blijven opletten, maar het geeft een gerust gevoel dat ze tegen die tijd al een halfjaar aan het oefenen is. Zwemles vindt ze leuk, ze is super leergierig en wil graag als eerste aan de andere kant van het bad zijn. Onder water zwemmen zit er nog niet in, maar dat is natuurlijk ook heel spannend.

Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik super trots op mijn meid ben. Ze doet het zo goed. Ze ging niet naar de crèche of naar een peuterspeelzaal, maar gelijk naar school. Het zijn ook nog eens lange dagen, want de school werkt met een continue rooster. De kinderen gaan van 8.45 tot 14.15 uur naar school, waarbij ze ’s middags samen in de klas eten. Ze vindt het allemaal goed en geen probleem. Wel mist ze ons, maar dat is zeker wederzijds. Ze heeft al zoveel geleerd in korte tijd. Kleed zichzelf al helemaal aan en uit. Krijgt Engelse les en maakt al kleine optel sommetjes. Tekenen blijft een van haar favoriete bezigheden. Het leuke is dat haar poppetjes precies lijken op hoe ik die vroeger tekende. Heeft ze toch nog iets van mij 😉

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s