Weight Watchers

Het is misschien een beetje typisch dat dit artikel een dag na het recept van de colacupcakes online komt. Dat snap ik helemaal. Maar naast genieten van lekker eten, is gezond bezig zijn met je eetgewoontes heel belangrijk. Vijf weken geleden ben ik bij de Weight Watchers begonnen en vandaag deel ik mijn ervaringen met dit programma. Wat ik er fijn aan vind en natuurlijk of het echt helpt om gezonder te leven en af te vallen.

youll-wish-you-had-started-today

Afgelopen winter en ja wellicht in het voorjaar ook nog, heb ik me iets teveel laten gaan. Bijna elke avond hadden we, zodra Fleur op bed lag, wel wat lekkers op tafel staan. Chips, nootjes, blokjes kaas en een wijntje erbij, maanden lang was dat ons vast ritueel. Totdat ik begon te merken dat ik echt wel was aangekomen. Er zat niets anders op om na een lange tijd weer eens op die vervloekte weegschaal te staan. En o boy, ik schrok heel erg. In nou laten we er een halfjaar van maken, was ik bijna 8 kilo aangekomen. Ik wist wel dat ik zwaarder was geworden, maar zo erg had ik niet verwacht.

Ik was niet meer happy met mijn lichaam. En dan kan je zeggen, maar je bent helemaal niet zo dik, voor mij voelde dit niet meer prettig. Ik ergerde me aan mezelf in bepaalde outfits. En toen ik van de zomer niet meer in mijn lange witte jurk paste, het zat gewoon echt strak om mijn buik, moest en ging die knop om. Ik had positieve verhalen van de Weight Watchers van mijn moeder gehoord en besloot me aan te melden. Eerdere afvalpogingen van dit jaar liepen allemaal na twee weken stuk. Dus het was tijd voor het grovere geschut.

De eerste week vond ik heel erg moeilijk. Elke avond had ik last van hoofdpijn of voelde ik me niet helemaal lekker. Dus moet je nagaan wat suiker met je lichaam doet. Leek een beetje of ik moest afkicken van de suikers. Die eerste week viel ik wat af, maar de tweede week was ik ineens 0.1 zwaarder. Kan je zeggen, nou dat valt wel mee, is niet erg. maar geloof me, als je een week lang je best doet, goed eet en beweegt, is zo’n resultaat heel erg teleurstellend. Ook die week erna was niet denderend, waardoor ik niet bepaald de vrolijkste was. Daarna ging het ineens de goede kant op, vorige week was het -0.8 en afgelopen week zelfs -1.2 kilo. In totaal ben ik nu bijna 4 kilo kwijt, geen slecht resultaat. En dat afzien viel uiteindelijk ook wel mee.

kliefje

Ik volg de Weight Watchers cursus + online. Online houdt in dat ik op mijn telefoon de Weight Watchers app heb waar ik bij houd wat ik eet. Per dag moet je 30 punten eten, daarnaast heb je nog eens 35 extra weekpunten. Die mogen voor dat ene lekkere tussendoortje, maar in tegenstelling tot je dagpunten hoef je de weekpunten niet op te maken. Een sneetje bruin brood met kipfilet is bijvoorbeeld 5 punten, een raketijsje zijn er 2, maar een glas sinaasappelsap zijn er 5 en wat dacht je van BigMac van 16 punten (dat is zonder patat en frisdrank). Door de punten wordt je je er heel bewust van wat gezondere keuzes zijn. Dat glas sap laat ik nu staan en ik drink liever water of thee wat me geen punten kost. Ook eet ik in plaats van brood, salades, yoghurt of havermout. Ook eet ik nu veel meer fruit. Fruit is altijd 0 punten, maar er zitten veel suikers in fruit dus het is niet de bedoeling dat je er extra veel eet. En natuurlijk kan je nog een lekker patatje eten, maar neem dan ovenfriet in plaats van de frituur, scheelt weer punten ;).

Als ik weet dat ik een verjaardag van iemand heb, gebruik ik daar mijn extra weekpunten voor om wat lekkers te nemen. Ik merk wel dat hoe verder ik kom, dus hoe meer weken ik bezig ben, hoe minder ik naar snoep verlang. Had ik eerst enorme trek in chips of chocola, daar heb ik nu geen last meer van.

Naast de app ga ik elke week naar een Weight Watchers cursus. Dat is in de ochtend of avond waar je gewogen wordt en een cursus over gezond eten kunt volgen. Ik heb bewust ook voor de cursus gekozen, omdat ik best competitief ben ingesteld. Elke week wil ik een goed resultaat zien. Doordat je elke week op de weegschaal moet, doe je daar extra je best voor. Dan laat je die tussendoortjes staan of ga je een keertje extra naar buiten. En wees niet bang, je gewicht wordt niet door de zaal heen geroepen, niemand kijkt je vreemd aan. Je staat op de weegschaal, je coach kijkt mee, vraagt hoe het ging en geeft tips. Ik heb gemerkt dat vrouwen van elke leeftijd met elk soort gewicht meedoen. Sommige willen echt 20 kilo afvallen, andere gebruiken de Weight Watchers om gezonder en bewuster te leven.

30257_1477729790020_1437013070_1252

Bij de eerste keer bepaal je zelf wat je doel is. De coach van de cursus is er om jou daarbij te helpen. toen het bij mij even niet ging, gaf ze me tips zodat ik het niet op zou geven. Geloof me, niks is zo frustrerend als een week zo je best doen en geen resultaat zien. En ook dat gaat heus nog wel een keer gebeuren. Ze zeggen niet voor niets, het kan er beter wat langzamer van af gaan, dan duurt het ook langer voor het er aan zit. Al is de bedoeling natuurlijk dat die kilo’s voor altijd wegblijven.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn Weight Watchers resultaten. Ik zal binnenkort wat tips delen die mij geholpen hebben. Ik ben inmiddels op de helft met afvallen, er moet nog iets meer dan 3 kilo van af. En dan volgt het moeilijkste, op gewicht blijven, maar dat is een heel ander verhaal.

Liefs,

Frederique

Advertentie

2 gedachtes over “Weight Watchers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s