Run Mommy Run: Here we go again

Met hardlopen heb ik een haat-liefdeverhouding. Gaat het lopen goed, dan vind ik het fantastisch. Maar de afgelopen tijd zag ik het hardlopen niet echt zitten. Ik had altijd wel een smoesje klaar: het was te koud, teveel wind, het regende of het was alweer donker. Dan was het al snel jammer en ik ga morgen wel. Inmiddels is dat ik ga morgen wel, drie maanden geleden. Het was dus hoog tijd om die hardloopschoenen weer eens aan te trekken en naar buiten te gaan.

quote-bad-run

Een jaar geleden was ik klaar voor de tien kilometer tijdens de Rotterdam Marathon. Dat is nu best lastig voor te stellen, aangezien vijf kilometer me al moeite kost. Ik ken mezelf, zonder doel wordt het hardlopen niks. Dan heb ik echt het gevoel dat ik voor ‘niets’ loop. Dus heb ik besloten me in te schrijven voor de 10 kilometer van de Ladies Run in Rotterdam. Over 53 dagen moet ik aan de start verschijnen. Vorig jaar liep ik de 10 kilometer in 59 minuten en 54 seconde. Echt net binnen het uur. Dit jaar wil ik graag wat ruimer onder het uur zitten. Een mooi doel lijkt me zo.

Hoe ik dat wil gaan doen? Ten eerste wil ik netjes drie keer in de week gaan lopen. Mijn wintersmoesjes kan ik niet meer gebruiken nu het mooier weer wordt. En ik weet dat ik dan echt vooruitgang boek. Daarnaast wil ik verschillende trainingen gaan doen. Tot nu toe staarde ik me blind op het aantal kilometer dat ik moest lopen. Ik heb geleerd dat tempotrainingen of intervaltrainingen nodig zijn om beter en sneller te worden. En ik denk dat de verschillende trainingen het hardlopen leuker gaan maken, ik loop vaak hetzelfde rondje en dat gaat na een tijd best vervelen. Een ander voornemen is om gezonder te gaan eten. Meer fruit, water en groente en veel minder chips, cola en patat. En verder wil ik genieten en me niet zo druk maken als het een keertje minder gaat, want die dagen horen er ook bij en schijnen je zelfs sterker te maken. Ik ga het zien!

Ik heb nu echt zin om te gaan trainingen voor de 10 kilometer. Ik ben alleen benieuwd of dat volgende week nog zo is. Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,

Frederique

Advertentie

Een gedachte over “Run Mommy Run: Here we go again

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s