Some catchin’ up to do

En dan is het ineens drie weken geleden dat mijn laatste blog online kwam. En dat terwijl mijn goede voornemen toch echt was om elke dag een artikel online te zetten. Maar nu ben ik echt weer terug. Mijn scriptie is ingeleverd (YES) , wat inhoudt dat de stress (voor nu) weg is en ik eindelijk weer inspiratie heb om te schrijven. Want ik wist de afgelopen weken even echt niet meer waar ik over moest schrijven. Dus ik ga jullie nu even in het kort vertellen wat ik de afgelopen drie weken gedaan heb.

In mijn laatste ‘vrijdag favorieten’ vertelde ik dat ik met mijn broer op pakkenjacht ging voor zijn bruiloft. En ik kan jullie vertellen dat hij heel goed geslaagd is. Het duurde wel een stuk langer dan het vinden van de jurk van Elifa, want man o man, wat heeft een pak veel opties zeg. Met uiteraard het belangrijkste de kleur van zijn pak. En in tegenstelling tot trouwjurken, zijn er geen kant en klare pakken die je even kunt passen. Nee vanaf een stukje stof en een jasje dat op die kleur leek hebben we de kleur gekozen. Niet dat je er dan al bent, nee vergis je niet. Dan krijg je pas te maken met die ‘opties’, zoals: het aantal zakken dat op het jasje moet komen, of je zakken met een klepje wilt of juist niet, de soort en de kleur knoppen, wat voor kraag het overhemd moet krijgen. Het duurde even, maar hij heeft een prachtig pak dat verder niemand anders heeft. Ik vond het geweldig om dit te mogen delen met mijn grote broer. Het is een heel bijzonder en magisch moment, dat ik voor geen goud had willen missen. Ik kan niet wachten totdat hij zijn pak mag gaan passen.

Een weekje later was mijn lieve omaatje jarig. Een groot deel van mijn familie, van mijn moeders kant, wonen in het oosten van het land, hierdoor zie ik hen wat minder vaak en is het altijd leuk om de hele familie weer te zien. Normaal vindt Fleur dat altijd spannend, maar nu vond ze zelfs mijn oom, die houdt van een beetje plagen, grappig en leuk. wat wordt ze dan ineens groot en wijs, ze is ineens niet meer verlegen in grotere groepen en dat is zo leuk om te zien.

Daarna, op 23 maart, was ik zelf jarig. Ik ben 24 jaar geworden en om dat te vieren ging ik ’s middag samen met Lies en Fleur high tea’en. Fleur vond de kleine hapjes fantastisch. En de scone moest ik toch echt met haar delen, jammer genoeg. Na het eten kwamen mijn ouders, schoonouders, broer, Elifa en de opa en oma van Kev even langs. Afgelopen weekend vierde ik het voor mijn familie en aanstaande vrijdag vier ik het voor vrienden. Zo ben ik drie keer jarig en Fleur snapt er niks van. Het kwam gewoon beter uit zo, want normaal gesproken vier ik alles in een keer.

In het weekend was het Pasen. Op eerste Paasdag ben ik samen met Lies en Fleur naar de kinderboerderij geweest. Daar hadden ze een paasfeest. Er was een draaimolen en een springkussen. Je kon knuffelen met kuikentjes en konijntjes, wat Fleur best spannend vond. Het eieren zoeken was een groot feest en hebben we dan ook een aantal keer gedaan. Daar kon mevrouw geen genoeg van krijgen. We doen dat nu nog steeds thuis en deden we trouwens ook al lang voor Pasen ;). Op tweede Paasdag kwamen onze ouders bij ons eten. Normaal doen we met Pasen altijd een brunch voor onze ouders, dit keer was het een diner, omdat Kev een nachtdienst had gehad, anders zat ie ook zo slaperig aan tafel.

Dit waren even in een vogelvlucht de highlights van de afgelopen drie weken. Natuurlijk heb ik ook nog gewerkt, veel met Fleur gespeeld, mijn scriptie afgerond en ben ik weer op de gezonde tour. Met een bruiloft en een vakantie in aantocht, moet ik er toch echt aan gaan geloven.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s