TAG: Mijn kind houdt van…

Op de blog van Betty kwam ik de ‘Mijn kind houdt van…’ tag tegen en ik besloot deze over te nemen om te beantwoorden over Fleur. Wat zijn Fleurs favorieten op het gebied van eten, slapen, spelen, dieren en nog veel meer. Fleur is een eigenwijze dame van drie, die precies weet wat ze wel en niet wilt. Ze heeft een duidelijke eigen wil en is niet bang om deze onder stoelen of banken te steken. Kijk mee naar de favorieten van Fleur.

IMG_4113

Fleurs favoriete:

Eten:
Als het kon zou Fleur het liefst de hele dag snoepjes eten. Na een paar happen eten is het vaak: ik zit zo vol. Maar er past altijd nog wel iets kleins bij. Ze houdt dan ook ‘gaatjes’ in haar buik over om die te vullen met snoepjes.

Als het gaat over echt eten, groente sowieso uit den boze, is Fleur gek op soep. Lekker met een broodje in haar soep dippen. Ook vis en vlees gaan er altijd goed in. Pasta lust ze ook, waar ik stiekem groente in probeer te verstoppen. Natuurlijk is Fleur dol op pannenkoek, totatjes en frikke van delle ;). Maar ook op aardbeitjes, bananen of een appeltje. Al gaat de voorkeur natuurlijk eerst naar iets zoets.

Drinken:
Ik blijf het stug volhouden, maar helaas is Fleur niet zo gek op water. Ze drinkt vaak Slimpie siroop, die ik flink verdun. ‘s ochtends drinkt ze vaak een beker Optimel, dat vindt ze echt heerlijk. Zelf denkt ze dat het Fristi is, dus we laten haar lekker in die waan. Fleur is ook gek op pakjes, maar daar zit zoveel suiker in, dus die krijgt ze niet zo vaak.

IMG_1128

Speelgoed:
Fleur heeft periodes wat ze het leukste speelgoed vindt. Momenteel spelt ze graag met kleine poppetjes. Dat kunnen de Kitty’s van het Hello Kitty lego zijn, maar ook kleine poppetjes van Frozen vindt ze geweldig. Kleien blijft altijd een favoriet, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet altijd zin in heb. Ook verven of tekenen, is iets wat Fleur graag doet.

Televisieprogramma:
Dat is een lastige, want Fleur vindt heel veel programma’s leuk. Op Netflix staan tal van series en ze kiest vaak wat nieuws uit. Zo vindt ze ‘De kleine prinses’ erg leuk, maar ook Pieter Konijn, Mickey Mouse Clubhuis of Peppa Big doen het altijd goed. Het nummer 1 film is uiteraard Frozen, gevolgd door Madagaskar, die ze de laatste tijd ook geweldig vindt.

 Muziek:
Fleur is gek op zingen, dus we zingen we vaak de bekende Hollandse kinderliedjes. Zo wordt er elke avond voor het slapen gaan ‘Op een grote paddenstoel’, ‘Poesje Mauw’ en ‘In de maneschijn’ gezongen. Maar ook het liedje ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen’ is een grote favoriet, daar hoort ook een dansje bij ;).

IMG_5244

Dieren:
Fleur is gek op dieren. Opa en oma hebben een hond waar ze graag mee speelt en kroelt. Ze vindt het fantastisch om Pepper samen met oma uit te laten. We hebben zelf een kat, maar die is een beetje bang aangelegd. Wil Fleur haar aaien, gaat ze er snel vandoor. Ik kan wel zeggen dat Fleur een echte dierenvriend is. Al kan het er soms wat hardhandig aan toe gaan.

Mensen:
Fleur is dol op de mensen die ze kent. Opa’s en oma’s krijgen altijd een dike kus en knuffel als ze binnenkomt. Haar tantes ook, maar ooms hebben soms een kriebelbaard (stopelbaardje), dus die kunnen dan echt niet gekust worden. Vrienden van ons vindt ze ook altijd leuk, al moet ze vaak wel even de kat uit de boom kijken, maar daarna vertelt ze hele verhalen en moet je met haar spelen. Maar ook spelen met haar buurmeisjes vindt ze erg leuk, samen kletsen en gek doen.

IMG_5004

Kleding:
We kunnen wel stellen dat Fleur een fashionista is. Ze is op nieuwe kleertjes, schoenen of sieraden. Ze kan niet naar beneden voordat ze volhangt met kettingen en armbanden. In de winkel koos ze zelf een bontje uit, wat ze met trots draagt. En als ze iets nieuws aan heeft, moet iedereen het weten. Dat beloofd wat voor als ze later ouder is.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s