Me time

Moeder zijn is hartstikke leuk. Je krijgt oneindig veel kusjes en knuffels van het aller liefste meisje, in mijn geval, van de wereld. Je maakt de meest dierbare momenten mee, waarvan ik nooit had verwacht dat ze zoveel impact zouden hebben. Ik had niet verwacht dat ik ooit zoveel van iemand kon houden. Fleur is mijn wereld en negen van de tien keer draait ie dan ook om haar. Maar zo af en toe is een momentje voor jezelf heerlijk. Want hoe leuk en lief je kindje ook is, ze kunnen wel het bloed onder je nagels vandaan halen. Een avondje of zelfs soms een uurtje alleen is heel prettig kan ik je vertellen.

ME-TIME-REFRESH

Hoe zo’n momentje voor mezelf eruit ziet? Neem bijvoorbeeld vorige week woensdag. Fleur was bij oma, Kev moest tot 15.00 uur werken en ik was tegen enen thuis van het AD. Ik had lekkere broodjes gekocht op het station. Thuis maakte ik een kopje koffie, nieuwste aflevering van Pretty Little Liars erbij, heerlijk. Daar kan ik van genieten zonder me schuldig te voelen. Want door dat momentje alleen, ben ik een leukere mama als Fleur er weer is.

Dat zo’n momentje belangrijk voor mij is, kwam ik achter toen ik nog niet werkte en zeven dagen in de week, 24 uur per dag bij Fleur was. Begrijp me niet verkeerd, dat was onwijs fijn, want ik heb zoveel bijzondere momenten met haar mee mogen maken. Momenten die ik bij een eventueel tweede kindje wellicht minder meemaak, omdat ik dan meer werk dan bij Fleur het geval was. Na een paar dagen met Fleur, die van alles wilde of wat bozer was opdat ik niet wilde spelen, was ik ook een stuk minder gezellig als Kev er wel was. Ik weet nu dat ik af en toe gewoon lekker de Linda mag pakken of me lekker mag optutten, omdat ik daar zin in heb. Ja ik ben moeder, maar ik ben ook gewoon een jonge vrouw van drieëntwintig (nog een maandje!) die mag genieten van een momentje voor haar zelf.

Lieve moeders herkennen jullie dit? En als je zo’n momentje voor jezelf hebt, wat doe je dan het liefst?

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s