6x Handig om mee te nemen in de auto

Met je kindje in de auto kan heel gezellig zijn, maar soms ook best lastig. Want als zij zich vervelen, krijg je honderden vragen op je afgevuurd, ja ik spreek uit ervaring. Om ervoor te zorgen dat je gewoon rustig in je auto kan zitten, deel ik hieronder zes dingen die wij standaard in de auto hebben liggen of we altijd meenemen als we met de auto weggaan. Zeker voor de spugende kindjes, wat al sneu genoeg is, deel ik een aantal tips. Heb je zelf nog andere tips, deel deze dan zeker bij de comments, zo helpen wij moeders elkaar :).

IMG_6886

  • Een emmertje, huh een emmertje denk je misschien, maar het is het redmiddel tegen spugende kinderen als je alleen in de auto zit. Ik weet nog heel goed dat ik vanaf mijn ouders naar huis reed, wat echt niet langer dan 10 minuten duurt, we waren bijna thuis, ik was al aan het parkeren, toen er een golf van macaroni elleboogjes door mijn auto ging. Op zulke momenten heb je dat emmertje nodig, zodat je auto aardig schoon blijft en je niet een uur bezig bent eetrestjes uit je auto te halen, om over de stank nog maar te zwijgen.
  • Doekjes, of het nou zakdoekjes of billendoekjes zijn, het is altijd handig wat bij je te hebben. Voor vieze mondjes, handjes, billetjes, vlekjes, neusjes of gewoon even een frisse geur. Doekjes bieden de oplossing ;). Een pak doekjes en een paar luiers (voor de aller kleinste) kun je altijd kwijt in de auto en het is een fijn idee als je weet dat wat bij je hebt.
  • Speelgoed, voor een klein auto ritje volstaat een knuffel, maar moet je wat langer in de auto zitten dan is het fijn als ze wat hebben om zichzelf te vermaken. Zeker als ze al tien keergevraagd hebben of we er al bijna zijn en dat nog lang niet het geval is. Voor kleine kindjes is een boekje, knuffeltje of autootje genoeg. Voor wat oudere kindjes is een iPad een goed idee. We hebben een aantal van Fleur d’r favoriete filmpjes op de iPad staan, die ze kan kijken zonder dat we internet nodig hebben. Naast de auto ook heel handig op vakantie. Maar Fleur vindt een pop met een flesje ook heel leuk, dat is zo schattig als ze hele verhalen verteld tegen haar babypoppie.
  • Drinken, als eerste even een waarschuwing: laat je kindje nooit iets van yoghurtdrankjes, zoals Fristi, Optimel of Yoghi, drinken voordat je weggaat. Geloof me dat gaat fout. En op een zure melk lucht zit je niet te wachten. Vul liever een flesje met wat water of met een klein beetje siroop. Minder kans op spuuggevaar en je kan zelf nog eens een slokje pikken.
  • Schone kleren, een rompertje, shirtje of broekje zorg dat je iets bij je hebt. Of als je toch genoeg rompertjes of shirtjes hebt, leg er dan eentje in je auto. Mocht je kindje spugen, dan heb je de mogelijkheid om even wat schoons aan te trekken. Fleur was vaak meer in paniek om haar vieze shirt dan om zichzelf.
  • Desinfecterende gel, zowel prettig voor je kindje als voor je zelf. Bijvoorbeeld als je eens vieze handen hebt na het verschonen van een luier en er geen kraan in de buurt is. Fleur is een echt tutje en houdt niet van vieze handen, dus die vraagt regelmatig of ze dat blauwe spul mag. Wel verstandig om tegen je kindje te zeggen dat ze daarna even niet hun handjes in hun mond stoppen, dat smaakt namelijk niet zo lekker.

Mocht je kindje echt wagenziek zijn, wat Fleur bij ons in het begin ook echt was, dan kun je ze een reistabletje geven. Kleine kinderen mogen een kwart van een tabletje innemen. Dat werkt echt heel prettig, want ik zat vaak met zenuwen in de auto, omdat ik bang was dat Fleur zich vervelend zou voelen en moest spugen. En niets is zo vervelend als je steeds moet omkijken of alles goed gaat met je kleintje.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s