Sporty Girl Tag

Tijd voor een nieuwe tag, de Sporty Girl Tag die ik bij Kelly op haar blog zag staan. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet altijd even sportief ben, de maand december is daar een goed voorbeeld van. Ik vond pepernoten en oliebollen vele malen interressanter dan sporten, maar ik heb hier dan ook goed van genoten. Goed voornemen voor 2016 was vaker meedoen aan sportevents en dat ben ik nog steeds van plan. Eerst weer eens goed in vorm komen. Ik moet snel al in bikini verschijnen, want we gaan met z’n drietjes anderhalve week naar Landal toe. Deze tag leek me dan ook wel toepasselijk. Benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden? Lees dan snel verder.

Wat voor sport beoefen je?
Ik heb tot ik ongeveer twintig weken zwanger was gevoetbald. Daarna stond ik aan de kant om mijn team aan te moedigen. Toen Fleur geboren werd, besloot ik te stoppen met voetbal. Ik zag het niet zitten om de hele zaterdag weg te zijn. Ik ben na mijn zwangerschap begonnen met hardlopen. Dit doe ik nu zo’n twee jaar met plezier.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?
Ik probeer drie keer per week hard te lopen, maar ik ben wel meer een mooiweer loper. Ik vind het niks om in de regen te lopen, al moet ik eerlijk zeggen dat als ik eenmaal loop het niet erg meer vind. Dus laat ik zeggen zo’n twee tot drie uur per week.

Sport je liever alleen of met anderen samen?
Ik heb een hele lange tijd met Elifa, mijn schoonzusje, hardgelopen. Na twee keer de 10 kilometer te heben gelopen in Rotterdam en Amsterdam, vond Elief het tijd om haar harloopschoenen in de boom te hangen en is ze met hardlooppensioen 😉 Ik vond het altijd onwijs gezellig om samen te lopen en lekker te kletsen. Tegenwoordig loop ik of alleen of met Kevin. Al vind ik er met Kev niks aan als ie veel harder gaat rennen, dat kan ik gewoon echt niet bijhouden. Ik vind samen gezelliger, hoewel ik het ook heerlijk vind om alleen te gaan en je gedachtes op nul te zetten, gewoon te rennen.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?
Dat is bij mij heel verschillend. In december had ik smoesjes in overvloed en liep ik helemaal niet. Nu weet ik mezelf meer te motiveren. Ik eet gezonder, sport meer, waardoor ik ook meer energie krijg en me gelukkiger voel. Win-win dus.

Heb je een sport blunder die je kunt benoemen?
Er schiet me op dit moment geen blunder te binnen. Toen ik net begon met hardlopen liep ik nog op m’n all stars en in een veels te grote trainingsbroek. Maar meer dan dat zou ik niet weten.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?
Als mijn oortjes (muziek) steeds uit mijn oren blijven vallen. Dan ben ik meer daar mee bezig dan met echt hardlopen. Ook heb ik weleens afzakkende sokken gehad, ook geen pretje. Maar ook fietser die breed uit fietsen, waardoor ik half in het gras moet lopen. Irritaties genoeg 😉

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?
Ik gebruik de app Runtastic om bij te houden hoe ver ik gelopen heb. Ook het aantal verbrande calorieen staan daar op, dat vind ik altijd leuk om te weten. Ik heb vorig jaar voor mijn verjaardag van Kev een activitymeter, de Jawbone Up24, gekregen. Deze houdt bij hoeveel stappen je per dag zet en hoe je slaapt. Deze heb ik een tijdje niet meer gebruikt, maar nu draag ik m’n bandje weer dagelijks.

Dit was de Sporty Girl Tag! Ik hoop dat je het een leuke tag vond. Overnemen mag altijd.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s