Weekly Diary: 1

Vanaf vandaag iets nieuws op Young Mom Thoughts, namelijk de Weekly Diary. Dat is een kort overzicht waarin ik vertel wat wij de afgelopen week gedaan hebben. Normaal komt dit op de maandag online, nu voor een keertje op de dinsdag. Ik geef jullie een kijkje in onze dagelijkse bezigheden. Afgelopen week heb ik gewerkt, ben ik met Fleur opstap geweest en heb ik samen met een vriendin taarten gebakken, omdat mijn oma 90 werd. Kijk mee!

Maandag
Op maandag was ik op de redactie bij het AD. Dit keer zat ik bij Rotterdam Oost, wat inhoud dat ik (leuke) nieuwtjes moest vinden over dat gebied. Het verbaast me iedere keer weer hoeveel leuke activiteiten er te doen zijn voor weinig geld. Met name voor kinderen, zoals voorstellingen, knutseldagen en struintochten. Zeker leuk om de buurtpagina van jou regio in de gaten te houden. Tegen de middag was ik klaar, toen ben ik snel naar huis gegaan. Kevin moest om 14.00 uur werken, dus we hebben even met z’n drietjes geluncht en toen is hij weggegaan. Ik kreeg ineens last van opruimkriebels, es waar ik normaal nooit last van heb. Ik heb de kledingkast van Fleur en van mezelf uitgezocht en opgeruimd. Vijf vuilniszakken later, was het tijd om naar mijn ouders te gaan. Daar hebben Fleur en ik samen gegeten, vind ik gezelliger dan alleen thuis 😉

Dinsdag
De dag begon weer op de redactie van het AD. Per week verschilt het wanneer ik werk, hoe vaak ik werk en bij welke regio ik werk. Vandaag zat ik ook bij Rotterdam Oost. Om 12.30 was ik klaar en ben ik snel richting huis gegaan. Ik ga met de trein (10 minuten) naar huis en dan is het nog zo’n tien minuutjes lopen, vrij dichtbij dus. Kevin belde me dat ei bij de supermarkt was, dus ben ik daarheen gelopen. Samen hebben we, met Fleur uiteraard, wat boodschapjes gehaald. Daarna hebben we wat gegeten en is Kevin aan het werk gegaan, die moest weer van 14 tot 23 uur werken. Samen met Fleur heb ik de vijf zakken vol kleren naar de Kledingbank gebracht en zijn we daarna naar de speeltuin en kinderboerderij geweest. Toen het echt vies weer begon te worden, zijn we snel naar huis gegaan. We hebben met z’n tweetjes gegeten en toen Fleur op bed lag, ben ik verder gegaan met mijn opruimwoede. Dit keer moest de mand en de kisten met speelgoed eraan geloven.

Woensdag
Om 11.00 uur moesten we bij het consultatiebureau zijn. Fleur moest even gewogen en gemeten worden. Daarna heb ik me beziggehouden met het huishouden en het laatste hoekje van Fleur d’r speelgoed uitgezocht. Het ziet er een stuk beter uit, wie weet hoe lang dat duurt. Aan het eind van de middag kwamen Kevin z’n moeder, zusje en oma even koffie drinken. Toen Fleur op bed lag ben ik begonnen met de Netflix documentaire ‘Making a murderer’. Kev was naast me op de bank in slaap gevallen, die moest om 22.00 uur beginnen met werken tot 6.00 uur, die kon het slaapje wel even gebruiken.

Donderdag
We moesten vandaag extra stilletjes doen, omdat Kevin lag te slapen. En met een klein kind is stil doen soms best lastig. Vooral omdat ze zingen onder de douche zo leuk vond. Ik heb Fleur met een boterham voor de tv gezet, kon ik mooi even stofzuigen en dweilen. Daarna hebben we lekkere broodjes gehaald, want tante Lies kwam gezellig bij ons lunchen. Toen Kevin wakker was, heb ik even hardgelopen. En toen Fleur op bed lag, heb ik voor school gewerkt.

Vrijdag
Ook deze ochtend moesten we stilletjes doen, Kev had weer tot 6.00 uur gewerkt. Ik werkte aan school, maakte schoon en maakte ik wat blogposts. Verder weet ik niet zo goed wat we meer gedaan hebben. ’s avonds hebben we de eerste aflevering van Flikken Rotterdam gekeken.

Zaterdag
Vandaag ben ik samen met Marlies (tante Lies) even naar het winkelcentrum geweest. Ik heb daar wat leuks gekocht voor een zwangere vriendin van mij en we hebben boodschappen gehaald, want we gingen taarten bakken. Mijn oma werd op 4 januari 90 jaar en dat vierde zij zondags. Mn vader vroeg of ik twee taarten wilde bakken. En dat doe ik altijd met Marlies samen. We hebben een strawberry cheesecake en een appeltaart, nog naar recept van Marlies d’r overgroot opa die bakker was. Marlies bleef gezellig bij ons eten, op zaterdag lekker patatjes. Toen Fleur op bed lag hebben we heerlijk samen All You Need Is Love gekeken (Kevin was er toch niet) en daarna hebben we het concert van Katy Perry gekeken.

Zondag
Vandaag vierde mijn oma haar negentigste verjaardag. Mijn vader het in het zaaltje van haar seniorenflat een feestje georganiseerd. De hele familie, 29 man sterk, was aanwezig. Het was leuk om mijn neefjes weer te zien en mijn achterklein nichtje Isolde te ontmoeten. Mijn neef had een leuk filmpje voor mijn oma gemaakt. Mijn oma heeft een leuke dag gehad en ook Fleur heeft het goed naar haar zin gehad met al die lekkere hapjes en taart. ’s Avonds hebben Kev en ik naar Vechtershart gekeken en zijn we een keertje op tijd naar bed gegaan.

Het was een leuke week. Gewerkt, leuke dingen gedaan en goed bezig geweest in huis.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s