Vrijdag Favorieten: 10

Favoriete Fleur moment – Speeltuin & kinderboerderij

IMG_4899In mijn goede voornemens die ik vorige week deelde, schreef ik dat meer leuke dingen met Fleur wil doen nu ze nog thuis is. Daar ben ik gelijk mee begonnen. Van de week zijn we naar de speeltuin en de kinderboerderij geweest. Fleur vond het prachtig en wilde elk schaapje en geitje aaien, iets wat ze hiervoor nog heel eng vond. Ook de speeltuin vond ze super, met als favoriet de schommel. Ze had makkelijk uren in die schommel kunnen zitten, maar nadat het steeds harder begon te regenen heb ik haar toch mee naar huis gekregen. Maar wel met de belofte dat we volgende week weer gaan, hopelijk dan met beter weer 😉

Favoriete gevoel – Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

81030

Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen last gehad van nesteldrang. Maar sinds maandag wil ik alles opruimen in huis. Het begon met de kledingkasten van Fleur en mij. Die moesten hoognodig eens uitgezocht worden. Ik ben heel streng geweest, alles wat ik een tijdje niet meer aan had gehad, ging weg. Af en toe dook er een stemmetje in mijn hoofd op die zei: ja, maar dat ga je echt in het voorjaar wel dragen hoor. Ik negeerde dat stemmetje en heb veel weggedaan. Het resultaat waren vijf vuilniszakken vol kleding. En nog steeds lijken de kasten van Fleur en mij niet veel leger geworden. De zakken heb ik naar de Kledingbank gebracht, wie weet dat iemand anders heel blij kan worden met die kleren.

Favoriete Netflix documentaire – Making a murderer

Making-a-MurdererJe hebt er ongetwijfeld al veel over gehoord, maar ook wij kijken sinds deze week de spraakmakende documentaire van Netflix. de documentaire bestaat uit tien afleveringen die gaan over de Amerikaan Steven Avery. Hij zat ten onrechte 18 jaar vast voor aanranding. Twee jaar na zijn vrijlating wordt hij wederom opgepakt, dit keer voor moord. Steven en zijn familie zijn anders dan de rest van het stadje, waardoor het is makkelijk is om hem als schuldige aan te wijzen. Het is heel bizar hoe mensen met bewijs hebben gesjoemeld om iemand in de gevangenis te krijgen. En dat alleen omdat iemand ‘anders’ is. Meest bizarre is misschien wel, dat het echt gebeurt is. En hoe makkelijk dat eigenlijk ging om een onschuldige in de gevangenis te krijgen. Heb je Netflix, dan zou ik deze zeker kijken. Aanrader!

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s