Terugblik 2015

2015 is voor mij een jaar geweest waar ik met veel plezier op terugkijk. Een jaar waarin ik veel geleerd heb, heel veel over mezelf. Een jaar met voor mij een grote down, het maar niet behalen van mijn diploma, maar ook een jaar met vele up’s. Op die positieve dingen wil ik vandaag graag even terugkijken. 2015 is een jaar geweest waar ik trots op mag zijn!

Cursus voor mezelf
Ik begin met het punt waarop ik het meest trots op ben. In november ben ik vier dagen op cursus geweest. Een cursus waar ik alleen met mezelf ben bezig geweest. En dat heeft mij heel goed gedaan. Ik vond het doodeng om er helemaal alleen heen te gaan, maar het bleek een geweldige ervaring te zijn. Ik ben vrolijker, geniet meer van de leuke dingen en ik ben vele malen gelukkiger. Ik kijk met veel plezier terug op deze training, waar ik geweldige mensen heb leren en waar ik mezelf heb leren kennen.

Nieuwe baan
Na een lange tijd thuis te hebben gezeten, kwam er ineens iets super leuks op mijn pad. Begin november mocht ik namelijk als wijkenmeisje bij het Algemeen Dagblad aan de slag gaan. Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Ik schrijf kleine stukjes over de nieuwtjes over de wijken van Rotterdam, de ene keer is dat een halve pagina en soms een hele pagina. Ik ben twee tot drie keer per week op de redactie, waar ik met veel plezier werk. Ik vind het heerlijk om even uit huis te zijn, onder de mensen te zijn en zelf geld te verdienen.

Young Mom Thoughts
Dit mocht natuurlijk niet in het rijtje ontbreken, mijn eigen blog. Al langer liep ik met het idee, maar dit jaar was het dan zo ver. In oktober kwam mijn eerste artikel online. Mijn goede voornemen voor 2016 is om elke dag een artikel online te doen. Afgelopen week was dit niet het geval en dat vind ik jammer. Ook wil ik graag met video’s aan de slag, die jullie in 2016 gaan zien. Ik kijk er naar uit om te blijven schrijven voor mijn blog, die dagelijks een glimlach op mijn gezicht tovert.

Als mama zijnde
Ik vind dat ik als mama ben gegroeid het afgelopen jaar. Fleur leert heel snel en doet alles na, wat soms best confronterend kan zijn. Het opvoeden is echt begonnen en ik vind dat Kevin en ik dat samen goed doen. Fleur mag van mij veel, maar ik maak het ook zeker duidelijk wanneer iets niet kan. Ik zet haar dan op de trap totdat ze sorry kan zeggen, wat soms eindeloos blijk te duren. Maar o wat ben ik trots op mijn kleine meisje, die eigenlijk al niet zo klein meer is. Wat wordt ze groot, wat kan ze al veel zelf en wat is ze wijs. 2016 wordt het jaar waarin ze naar de basisschool gaat. Ik ben blij dat, dat pas na de zomer is, want het zal voor mij ook zeker even wennen zijn. Wat kan ik met haar lachen en wat is het bijzonder om je eigen kindje te zien opgroeien en ontwikkelen. Ja ik ben een trotse moeder, die ontzettend veel van haar kleine meisje houd.

Ik ben heel benieuwd wat 2016 voor ons in petto heeft. Ik ga er alles aan doen om van 2016 een geweldig jaar te maken. Het jaar waarin ik hopelijk slaag van school en het jaar waarin Fleur voor het eerst naar school toe gaat. Een jaar met mijn lieve familie en geweldige vrienden. 2016 kom maar op!

Ik wil jullie alvast een heel gelukkig nieuw jaar wensen. Veel plezier vanavond, geniet met je familie of vrienden van de heerlijke oliebollen en (kinder) champagne!

Liefs,

Frederique

Advertentie

3 gedachtes over “Terugblik 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s