December To Remember: Kersttradities

Iedereen heeft ze wel, bepaalde dingen die je altijd met de kerst doet. De meest bekende traditie is natuurlijk het versieren van de kerstboom. Wat ik zelf fantastisch vind, maar dat heb je al kunnen lezen. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, hadden we onze eigen tradities. Maar nu ik samenwoon en Fleur erbij is, hebben we onze eigen tradities.

IMG_2566

Mijn vader maakt op kerstavond zijn krentenbrood. Daar was ie ’s middags al mee bezig en rook het huis heerlijk. Op kerstavond gingen we ook vaak naar de nachtmis in de kerk. Als die afgelopen was, gingen we op onze fietsjes of soms zelfs lopend door de sneeuw naar huis. Dan keken we All You Need Is Love terug, aten we krentenbrood met suiker en daarna worstenbroodjes.

Voor het eerst zijn we kerstavond gewoon thuis. Vaak gingen we naar onze ouders toe. Vanavond komen vrienden bij ons gezellig gourmetten, drinken we warme chocolademelk bij het haardvuur in de tuin, totdat het te koud wordt en we naar binnen vluchten om naar Mister Love, Robert ten Brink, te kijken. Het leek ons leuk om kerst ook eens samen met vrienden te vieren, die toch ook eigenlijk een beetje familie zijn. Wie weet is dit het begin van een nieuwe kersttraditie.

Op eerste en tweede kerstdag zijn we bij onze familie. Eerste kerstdag zijn we bij mijn familie, dan eten we gezellig bij mijn tante met onze foute kersttruien aan. Weer een nieuwe traditie die kersttruien. Omdat Kevin zowel eerste als tweede kerstdag van 14-23uur aan het werk is, gaan we ’s ochtends met z’n drietjes lekker dingetjes maken. Chocoladebroodjes, wentelteefjes, croissantjes. Eigenlijk hoeven we dan ’s avonds niet meer te eten 😉

Op tweede kerstdag hebben we een kerstbarbecue bij de broer van Kevin. Samen met Fleur maak ik het toetje. We gaan twee (lekkere) taarten maken. Dus overdag zijn we aan het kokerellen, tegen het eind van de middag gaan we mooi aangekleed naar de familie toe.

Traditie bij mijn ouders thuis was, dat mijn moeder een heerlijk kerstdiner voor ons maakte. Dit jaar ga ik voor het eerst meehelpen. We maken een vijfgangendiner. Gister kreeg ik de recepten van mijn moeder doorgestuurd en dat beloofd een lange dag te worden. Ik heb er veel zin, ik vind het super leuk om samen met mijn moeder te koken en van haar te leren. Wie weet maak ik dan over een paar jaar wel mijn eigen vijfgangendiner voor de hele familie.

Liefs,

Frederique

Advertentie

2 gedachtes over “December To Remember: Kersttradities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s