December to remember: Kerstboom

De kerstboom en het huis versieren, zijn toch wel een van de dingen die ik het aller leukste vind in december. Het huis kerst klaar maken. Kevin is van alle lichtjes, dus in de boom, maar ook in de voor- en achtertuin. Ik ben meer van de decoraties, kerstballen, kaarsjes en kleine spulletjes. Ik ben er gek op. Voor het eerst dit jaar heb ik geen nieuwe spulletjes gekocht voor de kerstboom in huis stond. Ik vind vaak alles leuk, maar dit jaar kon ik me inhouden. Want een jaar later ben ik echt wel vergeten wat ik ook alweer allemaal had.

IMG_4639

De kerstboom is bij ons echt een stralend middelpunt. We halen de kerstboom vaak een paar dagen na Sinterklaas. En een dag later, als de boom wat uitgezakt is, wordt ie versierd. De perfecte kerstboom vinden is altijd even een zoektocht. Het eerste jaar hadden we een prachtige boom, maar veels te breed. Je kon niet prettig aan tafel zitten en je moest je ook langs de boom wurmen om naar de keuken te komen. Als het zou passen zouden we elkaar een gigantische kerstboom kopen, nou wie weet in een ander huis. De kerstboom hebben we ook dit jaar bij de Praxis gekocht. De bomen zijn daar niet super duur, zijn mooi en bovendien valt ie haast niet uit. Ideaal dus.

Ik vond het vroeger super leuk om me moeder te helpen met de kerstboom te versieren. Dat ze later de ballen aan een ander takje hing, kon me niets schelen. Zo is mijn moeder. En wat blijkt, zo ben ik ook! Het liefst zou ik de boom in mijn eentje versieren, maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk. Naar mijn idee weet ik nou eenmaal het beste wat waar moet komen te hangen. Kevin had nachtdienst gehad, dus die lag op bed te slapen, al eentje minder om te helpen versieren. Dit jaar heeft Fleur voor het eerst meegeholpen. En ze vond het fantastisch. Ze heeft alle niet-breekbare spulletjes of spulletjes opgehangen, waar ik toch niet zoveel waarde aan hecht opgehangen. Ook de zuurstokken heeft mevrouw opgehangen, die zo ongeveer elke 5 minuten van plek verwisselde 😉

We hebben geen standaard kerstboom met alleen wat gekleurde ballen en slingers erin. Ook dat heb ik van mijn moeder. In onze bomen hangen versiersels met een herinnering of een verhaal. Spulletjes die we meegenomen hebben van vakanties, dagjes weg of van een speciale plek. Ik heb pas voor de vierde keer zelf een kerstboom in huis, dus zoveel van die bijzondere spulletjes als mijn moeder heb ik nog niet. Maar elke jaar komt er wel wat speciaals bij. Een kikker op een stoel die ik in Antwerpen van mijn moeder kreeg. Een kerstmankrokodil (ja echt) die ik van mijn schoonouders kreeg, omdat zij wisten dat ik die zo fantastisch vond, maar veels te duur vond om zelf te kopen. Een hertje en peperkoekmannetje uit Berlijn, waar Kevin en ik vorig jaar in december waren. Ja onze boom bestaat naast kerstballen uit bijzondere dingen. En dat maakt de boom in mijn ogen zo uniek. Het is niet helemaal een rommelboom, de kleuren rood, zalmroze en goud zie je overal in terug, al zijn het maar details. Hoe ziet jullie boom eruit? Hou je een kleur aan of heb je net als ik allemaal verschillende decoraties in je boom hangen?

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s