Sinterklaas Kapoentje: Pakjesavond

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben we Pakjesavond gevierd en wat is de kleine verwend zeg! Het waren twee leuke avondjes waarbij familie en gezelligheid centraal stonden. Fleur vond het fantastisch en pakte elk cadeautje met even veel enthousiasme uit. En ik kan je vertellen het waren een hele berg cadeautjes šŸ˜‰

IMG_5480

Vrijdagmiddag waren de spanningen van Pakjesavond bij Fleur al goed zichtbaar. Ze was super druk, het ene moment heel vrolijk en blij, het volgende moment vloog het speelgoed door de kamer. Aan het eind van de middag besloten we Fleur even op bed te leggen, een middagdutje doet ze eigenlijk al heel lang niet meer, maar ze was gewoon op. Ze sliep ruim twee uur voor ze wakker werd. Om vervolgens als klein wit Pietje, inclusief muts (normaal wil ze nooit wat op haar hoofd) naar beneden te komen. Je mocht haar alleen geen Piet noemen, want dan kreeg je de wind van voren.

Na de koffie met taart, werd er hard op de deur gebonsd en aangebeld, aan de hand van mama durfde Fleur een kijkje in de gang te nemen. De deur stond open, overal lagen pepernoten en er stonden heel veel mooie pakjes in de gang. Fleur mocht als eerste haar cadeautjes uitpakken en wat zaten er leuke dingen tussen! Een Elsa pop, een dokterskoffertje met spulletjes, knutselspullen, een pratende/slapende pop, alles viel bij mevrouwtje in de smaak. Daarna hebben we met de familie het Sinterklaas dobbelspel gedaan en dat was heel gezellig en leuk. Iedereen ging naar huis met twee leuke cadeautjes.

Op zaterdag was Fleur nog erg moe van de dag ervoor. Tijdens het avond eten viel ze dan ook even in slaap. Na het slaapje was ze er helemaal klaar voor. Nu moest Fleur wat langer op haar cadeautjes wachten, we hadden lootjes getrokken en gedichtjes gemaakt, dus het waren vanavond niet alleen maar cadeaus voor mevrouwtje. Wel heeft ze iedereen geholpen met uitpakken, dat vond ze ook leuk om te doen. Fleur heeft spulletjes voor haar poppenhuis gehad, een Elsa lampje en toverstaf, een hondenknuffel en een magisch tekenboekje. Het waren twee leuke avonden. En gelukkig was mama ook lief geweest.

Liefs,

Frederique

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s