Sinterklaas Kapoentje: Sinterklaashuis

Vorige week was ik samen met een vriendin en Fleur naar het Sinterklaashuis in Maasland geweest. Gisteren ben ik met Fleur en mijn moeder naar het Sinterklaashuis in Brielle geweest. Dit is echt een aanrader. Vorig jaar zijn we ook met z’n drietjes gegaan, dit jaar dus weer. Fleur vond het super leuk. En ze was niet eens meer bang voor Sinterklaas!

IMG_4602

Voor het Sinterklaashuis in Brielle moet je van te voren even reserveren. Het huis was dit jaar in de bibliotheek van Brielle. In het huis gaan de kinderen op avontuur met de Zwarte Pieten en eindigen ze in de kamer bij Sinterklaas. Om 16.00 uur waren wij in het Pietenhuis. Fleur had in de auto gezegd, dat ze het best een beetje eng vond. Eenmaal aangekomen kreeg Fleur een band met haar naam, voor op d’r hoofdje, maar uiteraard wilde ze in eerste instantie niets op haar hoofd. Totdat ze door kreeg dat alle kinderen dat ook hadden, toe wilde ze het wel.

We begonnen in de bibliotheekkamer, daar wilden twee Pietjes de kinderen voor lezen uit het lievelingsboek van Sinterklaas. Dat hadden de Pietjes van het nachtkastje van Sinterklaas gepikt. Toen ze wilden voorlezen, bleken alle letters uit het boek te zijn gevallen. Aan de kinderen de taak om samen met de Pieten alle letters terug te vinden.

Het huis is zo leuk, omdat je kindje echt mee doet in het verhaal. Zo moesten de kinderen in de discokamer dansen met Discopiet en viel er ineens een letter uit het plafond. Ook waren er oefenschoorstenen waar allemaal letters in lagen en die de kinderen zelf uit de schoorsteen konden pakken. Vond Fleur het vorig jaar nog erg eng, dit jaar deed ze goed mee. Vooral het klimmen naar de schoorsteen om de letters te pakken, vond ze erg leuk.

IMG_4595

Toen we aankwamen in de kamer van Sinterklaas en hij vroeg wat er gebeurd was, stond Fleur op, liep naar Sinterklaas en vertelde dat de letters verdwenen waren. Ik was in shock, een week geleden in het Sinterklaashuis van Maasland durfde ze nog niet eens in dezelfde kamer als Sinterklaas te zijn. Bij het fotomoment, ging ze zelfs op schoot zitten bij Sinterklaas en de Sint kreeg een handje toen ze wegging. In de laatste kamer kregen de kinderen het Pietendiploma, omdat ze de Pieten zo goed geholpen hadden. Fleur kreeg van Bakpiet nog een cupcake toen we wegingen en ze vond het super jammer dat het al voorbij was. Volgend jaar gaan we zeker terug naar het Sinterklaashuis in Brielle.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s