My Love to december

December is by far mijn lievelingsmaand. Hoewel ik gek ben op de zomer, vind ik december de gezelligste en knuste maand van het jaar. Sinterklaas, kerst, oud & nieuw, heerlijke dagen met familie, vrienden en lekker eten. Ja ik ben er helemaal klaar voor.

IMG_2570

Als eerste hebben we natuurlijk Sinterklaas. Nu Fleur wat ouder is en het idee van Sinterklaas echt snapt, vind ik het super leuk. Natuurlijk begint dat al in november, met de intocht, het Sinterklaasjournaal en het schoentje zetten, maar 5 december is  het grote feest. We vieren Sinterklaas twee keer, vrijdag met mijn schoonfamilie en zaterdag bij mijn ouders. Ik ben heel benieuwd wat Fleur allemaal voor moois cadeau krijgt. Ik weet nu al dat we zondag de hele dag aan het spelen zijn met al haar nieuwe spullen.

Dan de kerst, ik hou er van. Wij halen de kerstboom gelijk na Sinterklaas, dan komen alle versiersels van zolder naar beneden. Van ballen, kaarsjes, lichtjes tot aan kerstkransen. Ik heb heel veel kerstspullen en ik word altijd heel gelukkig als ik de spulletjes mag uitpakken. Ik weet wel wat ongeveer wat ik heb, maar sommige kerstballen of andere leuke versiersels ben ik een jaar later vergeten. Dan is het net Sinterklaas, allemaal pakjes uitpakken.

Op eerste en tweede kerstdag eten wij altijd gezellig met de hele familie. De ene dag zijn we bij mijn familie en de andere dag bij de familie van Kevin. Dit jaar vieren we nog een derde kerstdag, omdat Kevin zowel op eerste als tweede kerstdag van 14.00 tot 23.00 uur aan het werk is. Op derde kerstdag gaan mijn moeder en ik een uitgebreid kerstdiner maken, ik heb er nu al zin in!

Oud & nieuw vieren we vaak met vrienden en/of familie bij ons thuis. Iedereen neemt wat lekkers mee. We kijken televisie, doen een spelletje en eten heel veel oliebollen. Om 00.00 uur gaan we met z’n allen naar buiten, waarbij de mannen vuurwerk afsteken en mijn vriendin en ik nemen genoegen met de knalerwten uit het kindervuurwerkpakket. Wat een helden zijn we he 😉

Ik ben er helemaal klaar voor en heb er onwijs veel zin in. December kan wat mij betreft niet lang genoeg duren.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s