Sinterklaas kapoentje: schoentje zetten

Dat Sinterklaas weer in het land is, zal je vast niet zijn ontgaan. Sinterklaas wordt elk jaar leuker om te vieren met je kleintje. Fleur was als baby al bij de intocht van Sinterklaas. Niet dat ze er ook maar iets van snapte, maar met name omdat ik het zelf zo leuk vond. Het jaar erna stonden we er weer, Fleur snapte er nog steeds niks van, maar cadeautjes open maken, ging haar goed af. Vanaf dat ze twee is, snapt Fleur wie Sinterklaas is en dat ze haar schoentje mag zetten. Dit jaar is het helemaal raak. Elke avond wordt er trouw het Sinterkaas journaal gekeken. We zingen voor ons kleine haardje en ’s ochtends heeft Fleur de zenuwen om naar beneden te gaan.

IMG_2153

Fleur mag twee tot drie keer per week haar schoentje zetten. Maar is ze bij haar opa’s of oma’s dan is de kans groot, dat ze haar schoen een extra keertje mag zetten. En bij het schoen zetten hoort ook een bakje met water voor het paard en wat lekkers, dat ligt er wel een beetje aan wat we in huis hebben. Dat zijn de ene keer suikerklontjes, mandarijntjes of een appel. Hoog tijd om wortels in huis te halen. De ochtend na het zetten van haar schoentje, vindt Fleur erg spannend. Ze zegt ook echt: ‘mama ik vind het zo spannend, om naar beneden te gaan’. Het open maken van het cadeautje is natuurlijk een feestje op zich.

Wat voor cadeautjes er in haar schoen zitten? Kleine cadeautjes als een knutsel pietenhuis, een popje of snoepjes. Ze wil heel erg graag een Elsa pop hebben van Disney’s Frozen. Maar ze weet dat ze op de verjaardag van Sinterklaas wat ‘grotere’ cadeaus krijgt. Fleur is met elke cadeautje, groot of klein, helemaal in haar nopjes.

IMG_2111

Zelf vind ik Sinterklaas steeds leuker en leuker worden. Knutselwerkjes maken voor Sinterklaas, samen de hele dag Sinterklaas liedjes zingen en samen een verlanglijstje maken. Wanneer we in de speelgoedwinkel zijn, wil Fleur alles aan Sinterklaas vragen. Bij elke pop, doos lego of puzzel, zegt ze: ‘dat ga ik echt aan Sinterklaas vragen hoor’. Het zetten van haar schoen vindt Fleur al super, dan zal 5 december helemaal een feestje worden 😉

liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s