Kids Thing: Uit Eten

Al vanaf Fleur een baby is, nemen we haar vaak mee als we uit eten gaan. Ik weet dat sommige ouders dat helemaal niet fijn vinden of dan niet rustig kunnen zitten, maar Fleur vindt het fantastisch als we zeggen dat we uit eten gaan. Het begon toen ze nog een baby was. Fleur is in de zomer geboren, dus was het nog volop terrasjesweer. Samen met twee vrienden gingen we wat drinken. En uiteindelijk ook wat eten, want daar hadden we gewoon zin in. Natuurlijk moest Fleur even huilen, maar dan liepen we een klein rondje met de kinderwagen en was het daarna weer goed. Tegenwoordig nemen we haar bijna altijd mee.

IMG_4862

Ook als we sushi gaan eten, gaat ze mee. Sushi lust ze (nog) niet, maar er staat altijd wel iets op de kaart wat ze lust. En anders hebben ze altijd patat ;). Ik kan me voorstellen dat je zoiets hebt, kinderen gaan zich toch vervelen en worden dan wat zeurderig. Daarom nemen wij altijd wat mee wanneer we uit eten gaan. Wat altijd mee gaat is de Ipad, die valt altijd in de smaak en kunnen ze filmpjes kijken of spelletjes spelen. Daarnaast nemen we iets van speelgoed mee. Een paar poppetjes van Lego of haar pop en ik heb altijd kleurtjes in mijn tas zitten. Ideaal, waar je ook bent.

Fleur vindt het sinds kort ook super leuk om zelf aan de serveerster te vertellen wat ze wil drinken en eten. En al helemaal als het een knappe ober is! Ook laten we haar altijd rondlopen, kinderen kunnen nou eenmaal geen uren achter elkaar stilzitten. Dat doen we vaak als het wat later op de vanavond is en het wat rustiger is geworden. We willen immers niet dat ze een ober met een vol dienblad omver loopt.

IMG_4680

Het maakt ook niet uit of we bij een pizzeria of bij juist een wat chiquer restaurant eten. Als je gewoon zorgt dat je wat speelgoed bij je hebt, vermaakt je kindje zich altijd. En als ze zich vervelen, laat je ze dan een stukje lopen. Of ga je samen naar de schilderijtjes of als ze het hebben, de visjes kijken. Wij vinden het heel leuk om Fleur mee te nemen en tegenwoordig vindt ze dat zelf ook. En de eerste keer gaat het misschien nog niet zo goed, maar je zal zien dat het steeds makkelijker gaat en je kindje het ook leuk vindt om met papa en mama met uit te gaan.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s