Rotterdam Running Crew: Schiedam Run

De Rotterdam Running Crew is een hardloopclub waarbij iedere hardloper zich gratis kan uitsluiten. Het maakt niet uit of je een beginnend of gevorderde hardloper bent. Een keer per maand organiseert de RRC een run op een bijzondere plek. Gisteravond was voor het eerst een run buiten Rotterdam, namelijk in Schiedam. En ik was er bij!

IMG_4504.JPG

Ik had al eerder over de Running Crew gehoord. Toen ik een Facebook event van hen tegen kwam voor woensdag 18 november, besloot ik me gelijk aan te melden. Ik heb gisteravond nog even getwijfeld om te gaan, vond het toch wel spannend om alleen te gaan, maar ik besloot gewoon te gaan. En daar heb ik zeker geen spijt van gekregen.

Het vinden van een parkeerplek was nog een uitdaging. Het was echt druk, maar gezellig druk. We verzamelden in de grote kerk van Schiedam en kregen bij binnenkomst een glow in the dark bandje. Na een peptalk en de warming up, gingen we van start. Van te voren kon je kiezen of de 3, 6 of 9 kilometer wilde rennen. Ik besloot de 9 km te doen, alvast een goede voorbereiding voor de Bruggenloop in december (15km).

Ik had er voor gekozen om niet mijn running app aan te zetten tijdens de run. Ik wilde gewoon lekker genieten en niet continu op mijn pace letten. Het was een fun run en geen wedstrijd. Ik heb een heerlijke run gelopen. Ik durf niet te zeggen welke route we precies gelopen hebben in Schiedam, behalve dan dat we heel veel molens gezien hebben. Ik heb het even zwaar gehad, mede door de harde wind op sommige open plekken, maar voor ik het wist waren de 9 km voorbij.

Ik voelde me goed tijdens de run en heb ook echt genoten. Het was een prachtig gezicht de verlichte molens en al die hardlopers met lichtjes aan hun armen, hoofd of voeten. Ja het was druk, maar wat was het fijn om niet continu mensen te hoeven inhalen en te zoeken naar een plekje. Ik ben benieuwd waar de volgende run van RRC zal plaatsvinden, want dan doe ik weer mee!

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s