Knutsel idee: Schilderij

Eigen gemaakte cadeautjes van kinderen zijn altijd een goed idee. En de cadeautjes vallen altijd in de smaak bij papa’s, mama’s ,opa’s, oma’s, ooms en tantes. Het is immers met heel veel liefde voor je gemaakt. Plus je kindje is vaak trots om het cadeautje te mogen geven en te vertellen dat het zelfgemaakt is.

IMG_3185 (1)

Een tekening is leuk, een plakwerkje zeker ook, maar een eigen gemaakt schilderij is net even wat anders. Kinderen zijn vaak gek op verven, zo ook Fleur. Het enige wat je nodig hebt voor een eigen gemaakt schilderij is een canvas doek, die zijn voor een prikje te vinden bij de Big Bazar of de Action, verf en kwasten (al vinden kinderen vingerverven ook fantastisch). Verder is een verfschort een goed idee, de kans is namelijk erg klein dat je kindje de boel namelijk niet onder kliedert of knoeit.

Zorg voor wat leuke kleuren. Zoals rood, blauw, geel en groen. Ik zou zelf geen zwart gebruiken, want voor je het weet, is ineens het hele schilderij zwart. En dat is toch wat minder leuk/vrolijk. Laat je kindje lekker z’n gang gaan. Zeker als ze nog klein zijn, laat ze kliederen en er wat moois van maken. Nu Fleur wat ouder is, probeert ze echt dingen te maken. Zoals een regenboog, een groene vlek als krokodil en een klein blauw vlekje als babyvis. En dan vol trots vertellen wat elk stip of vlek voorstelt.

IMG_2696 IMG_4432

Je kan je kindje altijd helpen. Dat je zelf een figuur maakt en zij het inkleuren. Als het schilderij klaar is, goed laten drogen. Fleur houdt er bijvoorbeeld van om dikke klodders aan te brengen, dus dan duurt het even voordat het droog is. Als het droog is aan de achterkant de datum zetten. Is altijd leuk om later te laten zien wat ze gemaakt hebben toen ze klein waren. Cadeautje inpakken en dan is het klaar om te worden gegeven. Een schilderijtje kan altijd, met een verjaardag of om iemand op te vrolijken. Het is altijd een goed idee.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s