Mijn Verhaal: Babyshopping

Misschien wel het leukste van zwanger zijn, naast het krijgen van een kindje natuurlijk, het winkelen. Van kleertjes tot speentjes en van de kinderwagen tot het kamertje. Alles, maar dan ook werkelijk alles, is leuk om te kopen. Maar ook zeker om naar te kijken en ideeën op te doen. Om gericht te kunnen shoppen wilde ik graag het geslacht van ons kindje weten. Toen dat na twintig weken eenmaal bekend was, gingen we los.

IMG_0740 IMG_0737

De grootste aankopen waren de kinderwagen en de spullen voor de kinderkamer. De eerste keer dat ik onze kinderwagen zag, was in de Linda. Een prachtige roze kinderwagen, die niet te tuttig was, maar toch ook sportief. Kevin moest er natuurlijk wel achter kunnen lopen. We vonden een andere kinderwagen ook heel mooi, die was van leer. Maar toe bekend was dat we een meisje zouden krijgen, wilden we de roze hebben. In de winkels kun je je kinderwagen uitproberen. Stukjes rijden over een waar parcours bestaande uit een stukje stoep, een heuvel(tje) en gras. De wagen reed lekker, was makkelijk inklapbaar en we kregen er een autostoeltje bij. De keuze was snel gemaakt.

IMG_0399

De kinderkamer duurde ietsje langer. Maar het uitzoeken was een feestje. In de winkels had je prachtige voorbeeld kamertjes. Van klassieke kamertjes, tot mierzoet of juist heel hip. We hebben lang getwijfeld, vonden meerdere kamertjes erg mooi. Maar de vogel gaf de doorslag. We hebben regelmatig de vraag gekregen of we het zelf geschilderd hebben, maar nee, de vogel is gewoon behang. Ik was verliefd op de vogel. (Foto is van het kamertje in de winkel, onze eigen foto’s van de kinderkamer kon ik helaas niet vinden).

De kleuren uit het behang keren overal terug in Fleur d’r kamer. Het licht roze van zijn buikje, het donker groene van de bladeren en de licht groene kleur van de achtergrond. Zowel de muren als de meubeltjes hebben deze kleuren. Waarbij de roze kast voor de donker groene muur staat, het licht groene ledikantje tegen de roze muur met de vogel en de donker groene commodo tegen een licht groene muur. Ook keren de roze en de licht groene kleur terug in de gordijntjes. De accessoires van de kamer waren onder andere een licht roze vogelhuisje, een schapenvachtje op de grond, een schapenschilderijtje en een hangkapstokje met kleine vogeltjes erop.

Ik vind Fleur d’r kamer het mooist van het hele huis en ik ben er nog steeds trots op wanneer ik naar binnen loop. Ondertussen is het ledikantje als verruild voor een grote meidenbed, maar haar kamer blijft prachtig. Ook de kinderwagen hebben we met veel plezier gebruikt. Helaas gebruikt ja, want Fleur wil en kan tegenwoordig heel goed zelf lopen. We hoeven haar niet elke paar minuten op te tillen, omdat ze niet meer wil lopen. Ja kleine meisjes worden heel snel groot.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s