Mijn Verhaal: Zwanger?!

Alsof het gisteren was, herinner ik me het moment dat ik thuis kwam nadat ik bij mijn vriend was geweest. Ik zat op de bank met mij ouders en zodra mijn vader naar beneden ging om wat te drinken te halen, zei mijn moeder: ‘Fre, ik denk dat je zwanger bent, het lijkt me slim om morgen een zwangerschapstest te doen’. Overdonderd stamelde ik dat ik misschien wel zwanger kon zijn, maar voordat ik verder kon nadenken, vertelde mijn moeder me al dat ze een zwangerschapstest had gekocht. En ook zei ze: ‘Al zegt die test morgen dat je niet zwanger bent, dan geloof ik er helemaal niks van’.

IMG_0194

‘Shit’ ging er door mijn hoofd. Hoe kan ze het weten? Ik had nog geen zwangerschapstest gedaan, maar het vermoeden dat ik zwanger was, had ik al een paar weken. Ik werd niet meer ongesteld, ik was elke ochtend misselijk, zodra ik iets smerigs rook, moest ik overgeven. De signalen waren er overal, de alarmbellen gingen roodgloeiend af, maar wat deed ik? Ik stopte , net als een struisvogel, mijn kop in het zand. Ik wilde het niet. In mijn hoofd was het heel simpel: zolang ik geen zwangerschapstest doe, ben ik niet zwanger. Heel dom, ik weet het, maar op dat moment was dat mijn enige ‘hoop’ dat ik niet zwanger was. Ook mijn vriend wist er vanaf, samen dachten we al langer dat ik zwanger was. Hij stelde een zwangerschapstest voor, maar ik wilde echt niet. Ik durfde niet, wat nou als ik wel echt zwanger was? Wat moest ik doen, wat zouden mijn ouders wel niet vinden, wat zouden anderen ervan denken? Het kon niet, ik was net een halfjaar samen met mijn eerste echte vriendje. Wat moesten we doen als ik wel zwanger was?

Ik sliep die nacht alleen, ik had mijn vriend wel gebeld en zou hem morgen gelijk laten weten, wat de uitslag was. Ik was nerveus, mijn moeder kwam al vroeg mijn kamer in, tijd voor de test. Normaal gesproken moet je een paar minuutjes wachten voordat je de uitslag weet, maar bij mij stonden er binnen een mum van tijd twee streepjes, zwanger. Ik begon te huilen, al die tijd had ik al het vermoeden dat ik zwanger was, maar ik wist het niet zeker. Ik koesterde een soort hoop. Ik was bang om naar beneden te gaan, om mijn vader onder ogen te komen, maar hij deed gelukkig niet moeilijk en was niet boos. Het kan gebeuren, was zijn reactie.

Ik wilde naar mijn vriend toe, het nieuws hem zelf vertellen. Hij was aan het klussen in zijn huis. Hij had een eengezinswoning in augustus gekocht, waar hij alleen in zou gaan wonen. Hij zou het hele huis verbouwen en had inmiddels al meubels uitgekozen in zijn smaak. Niet wetend dat er nog twee bij hem zouden komen wonen. Ik weet nog heel goed dat mijn vader voorstelde om mee te gaan, hij was bang voor de reactie van Kevin. Wat mijn vader niet wist, is dat wij samen al het vermoedden hadden dat ik zwanger was. Mijn vriend zijn reactie was dan ook niet geschokt, hij zei: ‘oké, wat doen we nu?

En dat was de vraag die me heel lang heeft beziggehouden? Wat moeten we nu doen? Weghalen of houden, welke opties weeg je tegenover elkaar af? Dit is achteraf gezien de zwaarste periode van mijn leven geweest, de keuze, ongeacht welke je maakt, verandert je leven voorgoed. Of je krijgt een kind, alles wordt anders, ik wilde er absoluut niet aandenken. Of laat ik het weghalen, maar blijft er eeuwig een schuldgevoel knagen, nu zou mijn kindje 1 jaar zijn geworden, 2 jaar etc. De keuze was op dat moment onmogelijk. Ik heb mijn keuze dan ook zo lang mogelijk uitgesteld. Ja dom, maar verplaats je eens in mij…

Liefs,

Frederique

Advertentie

Een gedachte over “Mijn Verhaal: Zwanger?!

  1. Peter zegt:

    Hey Fre, het staat ook nog steeds in mijn geheugen gegrift hoe je het aan ons als projectgroep vertelde. Het is een van de mooiste herinneringen aan mijn tijd op school geweest om jouw buik en jou als persoon te zien groeien naar het worden van een moeder. Het heeft zo moeten zijn dat je nu mama bent en ik vind het geweldig om te lezen en te zien hoeveel geluk het je geeft. Geniet ervan!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s