Weekly Diary: 10

Maandag
Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover, Fleur ging voor de aller eerste keer naar school toe. Wat vond ze het spannend, maar ze heeft het echt super gedaan! Met een goed gevuld rugzakje ging ze naar school toe. Na het oplaten van de ballonnen, de school zit tijdelijk even in een ander gebouw, mocht ze naar binnen. Al snel had ze haar kapstokje gevonden, te herkennen aan het oranje beertje en ze liep als eerste de klas in. Ze zei snel hallo tegen de juf en ging gelijk op zoek naar haar stoeltje, die dicht bij die van de juf stond. De spanning was van haar gezichtje af te lezen, maar na een dikke kus en knuffel was het goed dat papa en mama weggingen. We hebben stiekem nog even door het raam gegluurd, maar de traantjes kwamen niet bij haar, maar bij mij. Na boodschappen te hebben gedaan, het huis te hebben opgeruimd, was het maar vreemd om zo op Fleurtje te wachten. Om 14.15 uur mocht ik haar eindelijk ophalen. Wat was ik blij haar te zien en wat had ik haar gemist, ik kreeg zo’n dikke knuffel dat we bijna allebei omvielen. Daarna gingen we wat lekkers uitzoeken, want dat had ik beloofd. Thuis moest ze eerst even bijkomen, dus zette ik een filmpje op, kreeg ze wat te drinken en at ze haar zelf uitgekozen muffin op. Ook mocht Fleur kiezen wat ze wilde eten, dat werden uiteraard patatje, ik at heel gezond een salade. Na het eten ging ze douchen en naar bed. Ook ik maakte het die avond niet laat.

Dinsdag
Kev bracht Fleur naar school, want was onderweg naar de redactie van het AD. Eenmaal daar pakte ik gelijk de Waterweg editie van de krant, want daar stond een foto van Fleur en mij in, van haar eerste schooldag. Het stukje eronder had ik zelf een dagje eerder geschreven. Ik werkte door zodat ik Fleur uit school kon ophalen, dus om 14.15 uur stond ik samen met Kev, die nachtdienst had, op het schoolplein. We liepen gelijk door om een ijsje te halen, daar was het immers warm genoeg voor. thuis hebben we Fleurtje maar even gezien, want die hoorde al snel haar buurmeisje en beste vriendin Isa in de achtertuin, dus die was al snel vertrokken. Ik maakte de Jamie Oliver Turkse pizza’s, die zijn hel gemakkelijk te maken en super lekker.

Woensdag
Ik was een dagje vrij en aangezien het zulk lekker weer was, bleef Fleur ook een dagje thuis. Dit had ik uiteraard een dagje eerder al tegen de juf gezegd. We bleven wat langer op bed liggen en rond half 12 gingen we met de fiets naar de Surfplas toe. Dat is een meertje/plas met een stukje zand en gras bij ons in de buurt. Ook ging een tas gevuld met lekkers mee. We hebben genoten van het weer en moesten regelmatig in het water afkoelen. Rond een uurtje of 3 vond ik het wel genoeg en gingen we richting huis. Fleur speelde vrolijk verder in haar badje, terwijl ik wel echt even moest bijkomen van de warmte. Ik maakte pita broodjes met Gyros voor Kev en mij, Fleur at los wat stukjes vlees en at een pita met kaas. Die ze heerlijk vond.

Donderdag
Fleur ging vandaag gewoon weer naar school toe, ze hadden zelfs waterfeest op school. Dus in haar rugzakje zaten naast haar pakjes en broodtrommel, een bikini en handdoek. Ik ging richting het AD, waar ik een gezellige dag had. Daarna moest ik snel naar huis toe, want om 14.00 uur moest ik voor Tzorg bij iemand zijn. Nu in de zomer heb ik even een extra baantje, om wat extra’s te verdienen. Ik at snel wat crackers, liet de hond uit en sprong op mijn fiets. Om 17.00 uur was ik weer thuis en met z’n drietjes vertrokken we naar mijn ouders waar we gezellig bleven eten samen met mijn broer en zijn vrouw. We gingen op tijd weer naar huis, want iemand moest de volgende dag gewoon naar school toe.

Vrijdag
Op de fiets bracht ik Fleur naar school toe. Daarna ben ik doorgereden, want ik werkte deze ochtend weer voor Tzorg. Het adres waar ik ’s middags eigenlijk heen moest, werd geannuleerd, waardoor ik lekker vrij was. Geen straf met het weer van afgelopen week. Kev had weekend, dus we hebben samen geluncht en een groot rondje met Brownie gelopen. Daarna was het tijd om Fleur weer op te halen en even wat boodschapjes te doen. ’s Avonds aten we bij vrienden, maar ik had beloofd wat te maken voor bij de barbecue. Ik sneed verschillende groentes, deed er olijfolie en wat peper en zout overheen en nam wat feta mee. Heerlijk om op de barbecue te doen en ook nog eens gezond. Ik ben namelijk de laatste drie weken heel goed aan het opletten op wat ik eet, van de winter ben ik namelijk een paar kilootjes te veel aangekomen ;). Het was super gezellig bij onze vrienden en ook het eten smaakte goed. Fleur heeft lekker gespeeld met hun zoontje, net een halfjaar oud, door hem steeds de bal te terug te geven en stiekem bij hem te gluren. Omdat we merkte dat Fleur toch behoorlijk moe was van dat eerste schoolweekje gingen we enigszins op tijd naar huis toe. Kev en ik keken nadat Fleur op bed lag nog een filmpje.

Zaterdag
We deden in de ochtend lekker rustig aan. Ik draaiden wat wasjes en na ons late ontbijtje gingen we op de fiets richting de stad. Bij de Xenos kocht ik een paar hele leuke kaarsjes en spulletjes voor als het straks herfst is, ja ik ben echt verslaafd om zulke spulletjes te kopen. Ook kochten we een schattig shirtje en spijkerbroekje voor mijn schoonzusje (vrouw van Kev z’n broer), waarvan we zondags de babyshower hadden. We dronken wat op een terrasje en daarna gingen we weer richting huis. We waren nog maar net thuis, toen de deurbel ging. Daar stond Isa om haar vriendinnetje op te halen. Eerst speelden ze hier en daarna gingen ze naar Isa’s huis toe. Rond half 6 haalde ik haar op, zodat ze nog even een uurtje kon slapen. ’s Avonds gingen we namelijk uit eten met vrienden en ze kon wel even wat slaap gebruiken. We aten in een gezellig sushi restaurantje, waar Fleur patatjes at, al pikte ze wel wat stukjes vlees van ons bord. Omdat we elkaar even niet gezien hadden, hadden we ook het nodige bij te kletsen, wat Fleur soms best vermoeiend vond ;).

Zondag
Na het ontbijt ging Fleur weer richting Isa, waardoor ik mooi de mogelijkheid had om het huishouden te doen. Ik draaide een wasje en zorgde ervoor dat het beneden weer helemaal schoon was. Rond half twee haalde ik Fleur op en vertrokken we naar het huis van mijn schoonmoeder waar de babyshower plaatsvond. Mijn schoonzus is enorm verwend en het was heel gezellig. We zaten in een mooi versierde tuin en er waren allemaal hapjes die wat blauws hadden. We worden namelijk oom en tante van een jongetje, super leuk! Na de babyshower haalde we Kev op en gingen we naar mijn ouders waar we ook bleven eten. Mijn broer en Elief hadden eindelijk de trouwfoto’s, dus de halve avond hebben we foto’s gekeken. Het duurt dan ook even voor we ze alle 700 (!) gezien hadden. Daarna gingen we snel naar huis om Fleur op bed te leggen. Terwijl ik dit typ, speelt Kev een spelletje op de PlayStation, zo nog even de hond uitlaten en dan heerlijk naar bedje toe.

Heb je ook een fijne week gehad? Heb je nog wat leuks meegemaakt of gedaan?

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s