Lijstje: 10 dagelijkse ‘mama’dingen

Fleur en ik zijn heel vaak samen. Ik studeer nog en werk alleen in het weekend. Fleur gaat daarom niet naar de opvang of naar een oppas toe. Elke dag maken we wel iets nieuws mee samen, maar er zijn dingen die dagelijks terugkeren. Dit zijn 10 dingen die ik vrijwel elke dag mee maak.

IMG_4781

– Fleur heeft nooit zin om te douchen. Om vervolgens echt niet uit de douche te willen komen, omdat de badeendjes nog naar de dierentuin toe moeten.

– ‘Nee mama ik wil die trui niet aan vandaag, ik wil mijn bloemenjurk aan’. Het maakt niet uit dat het inmiddels herfst is en koud wordt. Mevrouwtje wil het liefst haar zomerjurkjes nog aan.

– Het nieuwste smoesje van Fleur als ik haar bij de snoepla betrap: ‘nee mama, ik wilde geen snoepje, ik wilde de maat weten’. Jaja, de maat van de la zeker 😉

– Altijd als ik boven ga strijken of de was ga doen en Fleur blijft even beneden spelen. Roept ze net als ik weg ben, dat ze of moet plassen, of ze is haar knuffel kwijt, of ze wil een snoepje, of wat te drinken. En ja, ik vraag altijd om ze nog moet plassen of wat anders willen hebben, voor ik naar boven ga.

– Nog zoiets, als ik achter de computer aan het werk ben, is het : ‘mam ben je al bijna klaar?’ of ‘mam kom je nu met me spelen, alsjeblieft?’ en daarna ‘mama toeeee’. Werken kan best lastig zijn als je kleintje geen middagdutje meer doet.

– De peuterpubertijd, geen grapje. Het valt ook niet mee om drie jaar oud te zijn en zo vaak nee te moeten horen van papa en mama. Het opvoeden is begonnen, mevrouwtje kan ineens snel boos worden om de kleinste dingen.

– ‘Mama ik moet plassen’. Kom op, hup naar de wc. Vijf minuutjes later: ‘mama ik moet poepen!’

– Wanneer we met de auto weggaan, mag ik eigenlijk niet eerder gaan rijden, voordat alle knuffels met de riem om bij mama Fleur in de autostoel zitten.

– Tijdens het avondeten, ‘mama ik hoef geen groenten hoor, ik zit zoo vol, je hebt heerlijk gekookt’. Even later: ‘mag ik nu mijn toetje?’

– Als Fleur moe wordt en ik er iets van zeg, krijg ik vaak deze antwoorden: ‘mama ik ben niet moe, ik moest alleen maar gapen’. Of: ‘mama ik ben gewoon een beetje lui, ik hoef nog niet naar bed hoor’.

Liefs,

Frederique

Advertentie

2 gedachtes over “Lijstje: 10 dagelijkse ‘mama’dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s