Kids Thing: Helpen

Zodra je kleintje de leeftijd van twee heeft gepasseerd, willen ze je dolgraag met alles helpen. Zo vindt Fleur het leuk om schoon te maken, ik kan je vertellen van mij heeft ze het echt niet. Gezellig is het zeker, om samen de kastjes met een sopje af te doen. Of om samen te stofzuigen, Fleur met haar nep stofzuiger, maar het gaat natuurlijk om het idee. Dat je kleintje je wilt helpen.

Fleur in de tuin bij opa en oma

Fleur heeft voor haar tweede verjaardag een schoonmaaktrolley gekregen, een gouden cadeau. Ze vindt het super grappig om onzichtbare drollen van de kat op te ruimen met haar bezempje, om vervolgens de vloer eens goed te soppen met haar dweil en emmertje. Zo’n schoonmaaktrolley is echt een aanrader voor alle kleine kinderen. Bovendien kosten deze vaak niet meer dan een tientje, het is dus een ideaal (verjaardags)cadeautje.

Niet alleen thuis worden de handjes uit de mouwen gestoken, maar ook bij haar opa’s en oma’s helpt ze graag mee. De tuin sproeien bij opa is reuze leuk, zeker als je opa stiekem nat maakt. Fleur zegt dan snel  sorry om vervolgens als opa omgedraaid is, opa nog eens nat te spuiten.

Ook helpen in de keuken vindt Fleur erg leuk. Samen pannenkoeken bakken is het allerleukst. Fleur heeft een eigen knalgele minipan, waarin een schattig klein pannenkoekje past. Zodra de ene kant van het pannenkoekje gaar en omgedraaid is, wordt de andere kant versierd met lekkers zoals, krenten, chocola, appel of banaan. Als de pannenkoek dan echt gaar  is, moet er het liefst nog een dikke laag stroop en poedersuiker op. Deze dame kan later niet anders dan een keukenprinses worden.

Uiteraard gaat dat helpen nog weleens mis. Valt er een glas limonade op de grond. Werden er oorbellen opgezogen, als mama even de stofzuiger uit handen geeft. Is een pannenkoekje compleet mislukt. Maar het is zo lief als ze vraagt of ze mama mee mag helpen, dan kan ik geen nee zeggen.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Een gedachte over “Kids Thing: Helpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s