Kids Thing: YouTube

Als ik zeg dat Fleur een lichtelijke YouTube verslaving heeft, overdrijf ik echt niet. Het liefst zou ze de hele dag op de bank of in bed filmpjes kijken. Al vanaf ze een baby was, vond ze mijn telefoon reuze interessant. Toen was het nog zo schattig dat zo’n klein meisje kon swipen en apps kon openen. Tegenwoordig weet ze de code van mijn telefoon en heeft mevrouw, jawel zelf een Iphone. Het is weliswaar mijn oude telefoon, bellen en appen doet ze niet, filmpjes kijken is bij Fleurtje hot.

IMG_1590

En als je denkt dat Fleur het enige kind is dat YouTube geweldig vindt, heb je het helemaal fout. Laat ik het zo zeggen, ik ken geen kinderen die niet van YouTube houden. Uiteraard kan mevrouw niet zelf typen welk filmpje ze wil zien, maar ze heeft mij er niet voor nodig. Door een kwestie van doorklikken en nog een keer klikken en nog een keer, komt ze vanzelf bij het filmpje uit wat ze wil zien. Het is echter wel heel lastig als ze zelf het filmpje niet meer kan vinden. Dan probeert ze me uit alle macht duidelijk te maken wat ze bedoelt en wat ik moet zoeken. Zoals laatst toen ze een filmpje zocht over hondjes. Ze zei tegen mij iets in de trant van Paaaooww Potol, ik had er nog nooit van gehoord en had geen flauw idee wat ze bedoelde. Uiteindelijk kwam ik er via de buurvrouw achter, wat ze bedoeld had. Ons buurmeisje is ook 3 jaar en samen hadden ze naar Paw Patrol gekeken. Klinkt misschien logisch achteraf, maar het is verrekte moeilijk zoeken op YouTube als je geen idee hebt.

Ondertussen ken ik de favorieten van Fleur. Ze vindt het Zandkasteel Aan Zee erg leuk, maar ook Bumba, Pieter Konijn, Kleine Prinses en de avonturen van K3. Maar wat ze helemaal geweldig vindt zijn filmpjes waarin surprise eieren worden uitgepakt. Je weet wel, zo’n chocolade ei met een klein cadeautje erin. Uren kan ze daar naar kijken zonder een seconde haar aandacht te verliezen. Ook Play Doh is een grote favoriet, filmpjes waarin figuurtjes van klei worden gemaakt. Nee, het is geen grap, maar de makers van deze filmpjes verdienen hier een fortuin mee. Blijkbaar is dat wat kleine kinderen fantastisch vinden en ze vinden het niet erg om hetzelfde filmpje nog 10 keer te bekijken.

Ik ben er ook achter gekomen wat Fleur later gaat doen. Ik heb sterk het vermoeden dat ze verpleegster gaat worden. Hoezo vraag je je misschien af. Het antwoord is wederom: YouTube. Ik weet niet waarom, maar informatie-filmpjes over hoe je amandelen geknipt worden of hoe buisjes in je oren worden geplaatst, het komt allemaal voorbij. En ze vindt het allemaal even prachtig. En zeg nu eens eerlijk, is jouw kind ook YouTube verslaafd?

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s