Bloginspiratie Tag

Tijd voor weer eens een nieuwe tag. Voor vandaag heb ik de Bloginspiratie Tag ingevuld. De tag gaat, zoals de naam ook al zegt, over mijn inspiratie van het bloggen. Wat doe ik als ik een writerblock heb en waar ontstaan mijn beste ideeen? Lees verder om hier achter te komen.IMG_5750

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writers- of bloggers block aan?
Negen van de tien keer weet ik van te voren waar ik de volgende dag of zelfs de komende week over wil schrijven. Maar er zit ook wel eens een dag tussen, dat ik even geen flauw idee heb waar ik over moet schrijven. Meestal leg ik mijn laptop aan de kant en ga ik wat anders doen. Wat bij mij vaak helpt is door oude foto’s heen te scrollen, dan komen er ineens weer allemaal ideetjes bij me op.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Als ik eenmaal een idee heb waarover ik wil schrijven, kan ik pas stoppen als ik klaar ben met mijn verhaal. De woorden rollen dan zo van mijn toetsenbord. Ik heb eerder dat ik niet waar ik over wil schrijven, dan dat ik de juiste woorden niet kan vinden. Al kan me voorstellen dat het vervelend kan zijn.

IMG_4324

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Als ik een blog aan het schrijven ben, wil ik deze het liefst in een keer maken, zonder te stoppen. Al kan dat best lasting zijn met een kleine dame die rond dwarrelt. Als ik haar zeg dat mama even aan het typen is, komt ze twee minute later vragen of ik nou eindelijk eens klaar ben. Ik schrijf dan ook het liefst als Fleur op bedje ligt of bijvoorbeeld druk aan spelen is, zodat ze het niet eens door heeft dat ik aan het werk ben.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Bij mij werkt het echt om door mijn foto’s heen te scrollen. Zoals laatst viel het me op dat de knuffel van Fleur, Bumba, zo vaak op de foto te zien was, een nieuw idee was geboren. Maar ook een whatsapp gesprek met Marlies levert inspiratie op. en komt de inspiratie even niet, dang a ik blogs van anderen lezen.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Dit helpt echt niet, maar leid me juist ontzettend af. Ik zou het liefst in stilte werken, maar dat gaat hier thuis echt niet. Is het Fleur niet die lekker loopt te kwebbelen, is het wel de tv of radio. Kev houdt er helemaal niet van als het stil is in huis en wil het liefst de hele dag de radio aan hebben. Best vreemd dat ik het liefst in stilte werk, terwijl ik vroeger mijn huiswerk met computer, tv en radio aan maakte.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Mijn best gelezen blogs gaan over de gebeurtenissen die ik met Fleur meemaak. Bijvoorbeeld de keer dat ze snoep onder haar shirt verstopt had. Of de geen groente fase waar ze nu in zit. Ik merk dat ik da took het leukste vind om over te schrijven.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik werk het liefst aan de keukentafel. Lekker de ruimte voor mijn spulletjes en een kopje thee. De laptop is zoo ok wat moelijiker bereikbaar voor Fleur, die nog wel eens haar handje over het scherm of toetsenbord haalt. Dat is echt mijn plekje.

IMG_5207

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Andere bloggers!

Welke bloggers inspireren jou?
Mijn favoriete mama bloggers zijn Shirley van Mommyhood en Kelly van kellycaresse.nl. Twee mama’s die onwijs leuke blogs schrijven over het opvoeden, herkenbare situaties, maar ook over lifestyle en fashion.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Mijn grootste inspiratiebron is natuurlijk Fleur. Alle blogs die ik schrijf hebben met mijn prachtige meisje te maken. En ik kan stiekem niet wachten tot ze oud genoeg is om zelf de blogs te lezen, ik ben zo benieuwd wat ze er van vindt.

Liefs,

Frederique

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s